Det skal du overveje, når du køber seng

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Sengen er måske det vigtigste møbel i dit hjem. For en god seng er lig med god nattesøvn, og en god nattesøvn er fuldstændigt essentiel for dit velvære. Netop fordi sengen er så vigtig, kan det næsten virke helt skræmmende at skulle træffe en beslutning om, hvilken seng der er den bedste for dig. Derfor har vi samlet denne guide, som giver dig råd og anbefalinger i forbindelse med sengevalg. Læs med, og bliv bedre udrustet til at vælge den perfekte seng til dig.

Kontinentalseng, boksmadras eller elevationsseng?

Det første, du skal vælge, er en sengetype. De mest almindelige sengetyper er kontinentalsenge, boksmadrasser og elevationssenge, og de vil blive beskrevet kort her:

En kontinentalseng består af tre lag: nederst en polstret ramme eller en boksmadras, i midten en skummadras eller en springmadras, og øverst en topmadras. Det at den har tre lag gør det muligt at sammensætte en seng efter præcis dine ønsker. De tre lag gør den også højere end almindelige senge, og derfor er den nem at komme ud af.

Boksmadrassen er en meget enkel seng, da det i praksis ”bare” er en madras med ben eller meder på. Dette lette design gør den praktisk at flytte rundt på eksempelvis i forbindelse med rengøring. Boksmadrasser er typisk billigere end andre sengetyper. Det betyder dog ikke, at liggekomforten er dårlig. Boksmadrasser kan sagtens være rigtigt gode for din krop, og det er en meget populær sengetype i Danmark.

Elevationssenge er kendetegnet ved, at hovedenden og fodenden kan hæves og sænkes ved hjælp af en fjernbetjening. Dette er godt til folk med rygproblemer eller vand i benene. En elevationsseng er også praktisk, hvis man holder af at læse eller se tv i sengen. Desuden er liggekomforten i en elevationsseng meget høj.

Hvilken fasthed skal jeg vælge?

Madrasser kan fås i forskellige fastheder, og det er vigtigt, at du vælger den, der passer bedst til dig. For bløde eller faste madrasser kan nemlig give problemer med bl.a. ryg og skuldre. Valget af fasthed er subjektivt, og det er vigtigt at tage sig god til at prøve de forskellige fastheder. Alligevel findes der nogle tommelfingerregler, som siger, at personer under 75 kg. bør vælge en medium fast madras. Personer mellem 75 og 95 kg. bør vælge en fast madras, og personer over 95 kg. bør vælge en ekstra fast madras.

Anbefalinger til senge

Selv når du har besluttet dig for sengetype og fasthed, er der stadig rigtigt mange senge at vælge mellem. Derfor har vi her til sidst samlet tre bud på gode senge, som du kan lade dig inspirere af.

Går du efter en kontinentalseng, er en Lotus Kontinental Full Cover med vendbar springmadras et rigtigt godt bud. Ud over at være fremstillet i et lækkert design er sengen inddelt i 7 komfortzoner, hvilket sikrer dig maksimal liggekomfort.

Et bud på en god boxmadras kunne være Zensizone boxmadras med ergo+ top. Selve madraskernen er inddelt i 5 komfortzoner. Den medfølgende topmadras har 65 mm ergo+ indlæg, hvilket er med til at sikre den bedste liggekomfort. Betrækket kan desuden vaskes ved 60 grader, og det betyder, at du kan forlænge sengens levetid.

Hvis du er på jagt efter en elevationsseng, er det ikke kun liggekomfort, men også kvaliteten af sengens motor, du skal tænke på. En seng, der både scorer højt på liggekomfort og motorkraft er en Lotus elevationsseng med naturlatex top. Madrassen er inddelt i 7 komfortzoner, hvilket giver maksimal understøttelse til din krop. Desuden kan madrassen vendes, hvilket forlænger sengens levetid.

Der findes selvfølgelig mange andre gode senge, og det vigtigste råd overhovedet må være, at du prøver nogle forskellige sengetyper og fastheder, inden du beslutter dig.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud