4 gode råd til dig, der er flyttet til en ny by

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Når du flytter til et nyt område, vil du i den første tid måske føle dig som en gæst i en fremmed by. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal begå dig som tilflytter, får du her en liste over, hvad du kan gøre, når du flytter til en ny by. 

Bliv turist i egen by 

      
Bliv ikke nervøs ved tanken om, at du er flyttet til et nyt område. En flytning betyder nemlig, at du får gode muligheder for at lege turist i egen by og gå på opdagelse i dit nye område. På www.flytteguiden.dk kan du få en introduktion til dit område og få indblik i, hvilke attraktioner og begivenheder byen byder på. Derudover kan du finde relevante oplysninger om de institutioner, skoler, uddannelser osv., som ligger i byen.

Undersøg jobmarkedet i området  

 
Måske er du flyttet, fordi du har fået et  nyt job. Det kan også være, at du er nyuddannet og nu er på udkig efter arbejde. Du kan bruge jobportaler til at få overblik over ledige jobs i det område, du er flyttet til. Flere af portalerne udbyder karriereguides, som du kan bruge til orientering og vejledning i forbindelse med din jobsøgning. Hvis du for eksempel er ingeniøruddannet eller ingeniørstuderende, kan du med fordel besøge denne jobportal, der henvender sig til ingeniører. 

Få råd til bolig og have    

                  
Som boligejer kan der være mange ting at holde styr på, især hvis det er første gang, du investerer i en bolig. Det kan være, at du er flyttet i et hus, der trænger til nogle smårenoveringer hist og her. Eller måske er du i tvivl om, hvilken varmekilde der er bedst at investere i, når man har erhvervet sig en ny bolig. På hjemmesiden www.bolius.dk kan du finde tips og få gode råd til både bolig og have.  

Tag del i fællesskabet 

                       
Når du flytter til et nyt område, kan det være en god ide, at orientere dig om kultur- og foreningslivet i området. Måske er du interesseret i at spille fodbold eller ønsker at være med i en læsekreds. Ved at tage del i arrangementer og begivenheder, som afholdes af foreninger i området, kan du desuden hurtigere blive en del af det fællesskab, der sandsynligvis allerede eksisterer i byen. På hjemmesider som denne kan du søge og finde relevante oplysninger om kultur- og foreningslivet i dit nærområde. Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud