4 gode råd til dig, der ønsker at styrke arbejdsmiljøet i din virksomhed

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Hvis du er ejer af en virksomhed, er det sandsynligvis i din interesse, at dine ansatte er veltilpasse, når de møder ind på arbejde. Derfor får du her fire gode råd til, hvordan du kan sikre et godt arbejdsmiljø og skabe de bedste forudsætninger for dine ansatte 

Gode møbler og materialer 

              
Hvis man arbejder på kontor, indbefatter det ofte, at man sidder mange timer foran en computerskærm. Hvis dette gælder for dine ansatte, skal du være opmærksom på, at stillesiddende arbejde kan medføre fysiske gener og skader, hvorfor det er vigtigt, at dine ansatte er udstyrede med gode møbler og materialer, der kan mindske risikoen for fysisk overbelastning og samtidig bidrage til behagelige arbejdsforhold. 

Frisk luft til kinderne

 Ergonomiske møbler og materialer kan bidrage til gode fysiske arbejdsforhold, men som arbejdsgiver er det fornuftigt også at sætte motion og frisk luft i højsædet. En kort gåtur udenfor, hvor dine ansatte får frisk luft til kinderne, eller et par udstrækningsøvelser ved skrivebordet indenfor, kan indføres som en del af arbejdsdagen, sådan at dine ansatte kan komme eventuelle fysiske spændinger i kroppen til livs. Du kan også planlægge årlige motionsevents, hvor dine ansatte træner sammen. På den måde kan du samtidig styrke det kollegiale sammenhold i din virksomhed. 

Fest og fællesskab

 Det er typisk til stor glæde for både virksomhedsejer og ansatte, at det kollegiale miljø på arbejdspladsen er velfungerende. Et stærkt kollegialt fællesskab kan også bidrage positivt til den generelle arbejdskultur på arbejdspladsen, da det ofte er sjovere at arbejde sammen, når man har det godt med hinanden. Som arbejdsgiver har du flere muligheder for at skabe gode sociale vilkår for dine ansatte: Firmaudflugter, motionsdage eller en rigtig god julefrokost kan alt sammen gavne det sociale miljø i din virksomhed.  

Udnævn et festudvalg    

 Det kan være en god idé at nedsætte et festudvalg i virksomheden, der kan planlægge og arrangere sociale arrangementer for og i virksomheden, som f.eks. nord advertising har gjort. På den måde er der en gruppe af ansatte, der har et overblik over, hvilke sammenkomster og fester der skal planlægges og afholdes. Udvalget udgør desuden selv en del af arbejdspladsen og den daglige gang, hvorfor de har en god fornemmelse for, hvad der kunne være sjovt og hyggeligt for de ansatte. Det er nemlig væsentligt, at de arrangementer, der bliver afholdt, er alsidige og noget, som et overtal af de ansatte har lyst til at lave. Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud