5 tegn på at du har problemer med hørelsen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Ifølge Høreforeningen har hver 6. dansker over 18 problemer med hørelsen. Det er et usynligt handicap, men ikke desto mindre et stort problem for mange mennesker. Er du en af de mange danskere, der har høreproblemer? Dårlig hørelse sniger sig ofte ind på os, så vi ikke opdager det, før det er rigtig galt. Dårlig hørelse kan bl.a. føre til ensomhed, nedsat arbejdsevne, og at vi trækker os fra sociale situationer, fordi vores kommunikationsevne bliver nedsat.

 

  1. Anstrengende at være i sociale situationer

Hvis du nogle gange finder det anstrengende at følge med i samtaler i støre sociale forsamlinger, hvor der ofte er baggrundsstøj, er det en af de første tegn på dårlig hørelse, Måske bliver du også hurtigt træt efter en arbejdsdag med mange samtaler.

 

  1. Dine nærmeste klager over din hørelse

Siger dine nærmeste ofte, at du hører dårligt, er der måske noget om snakken. Mange vifter måske dette argument væk og tænker i stedet, at det er alle andre der mumler. Hvis du ofte får det af vide, kan det godt betale sig at gå til en høreklinik og få det testet. Mange steder tilbyder de en gratis test.

 

Kontakt dit lokale hørecenter og hør nærmere om priser på høreapparater.

 

  1. Skruer du op for lyden?

Når du ser tv eller hører radio, er du så ofte nødt til at skrue op for lyden for at kunne følge med? Eller syntes dine nærmeste, at det er lige lovlig højt? Så skal du måske til at kigge efter høreapparater.

 

  1. Er det svært at forstå hvad folk siger i telefonen?

Kommunikation er både lyd og mimik. Når man snakker i telefon, har man dog kun lyden at gå efter. Hvis du ofte har svært ved at forstå, hvad der bliver sagt igennem telefonen, kan det være et tegn på nedsat hørelse.

 

  1. Er hverdagslydende forsvundet?

Hverdagslyde, som fuglekvidder, biler og et køleskab der summer, er så basale, at de fleste ikke lægger mærke til dem. Hvis de er helt forsvundet fra din hverdag, er det dog alarmerende i forhold til din hørelse.

 

Kan du nikke genkendende til en af de 5 punkter? Bor du i nærheden af Ballerup, Skibby eller Vallensbæk, er Hørklinik Sund Hørelse klar til at hjælpe dig.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud