Bedemanden hjælper med en værdig afsked

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

De fleste af os har desværre prøvet at miste en af vores kære. Dagene derpå er fyldt med sorg, og samtidig kan arrangeringen af enten begravelsen eller bisættelsen virke som ganske uoverskuelig. Her kommer din lokale begravelsesforretning og bedemand til hjælp. Han yder støtte og omsorg i den svære tid og tager ligeledes hånd om alle de mange praktiske elementer i forbindelse med det sidste farvel.

 

Hvilke konkrete opgaver hjælper bedemanden med?

Et dødsfald fører en del praktiske opgaver med sig, både før-, under- og efter en begravelse eller bisættelse. Bedemanden har stor erfaring med at håndtere døden og tager dig i hånden hele vejen – lige fra første møde. Han ordner diverse opgaver med rettidig omhu, professionalisme og stor empatisk indføling. Bedemanden sørger for den administrative del og alt vedrørende papirarbejdet, som bl.a. tæller indhentning af dødsattest, anmeldelse til begravelsesmyndigheden samt formulering og indrykning af dødsannonce i avisen. I forhold til selve begravelsen eller bisættelsen, arrangerer han selve forløbet og implementerer både afdøde og pårørendes ønsker til højtideligheden. Han står samtidig for bestilling af kiste og urne, kistepynt og blomster samt transport med rustvogn.

 

Ikke medlem af folkekirken?

Der er mange forskellige muligheder for at tage en personlig afsked med afdøde, selvom vedkommende ikke var medlem af folkekirken. Begravelsen vil her tage sig lidt anderledes ud, da den som udgangspunkt vil foregå uden hverken kirke eller præst. Dette kalder man en borgerlig ceremoni, og man bestemmer selv indholdet af ceremonien, så længe den er sømmelig. Den kan i princippet foregå alle steder, men folk vælger tit at holde ceremonien enten på kapellet eller derhjemme. Det er værd at nævne, at kirken stadigvæk står for registreringen, og derfor skal dødsfaldet anmeldes til det lokale sogns kirke. Skønt afdøde ikke var medlem af folkekirken, må vedkommende dog stadig gerne få sin kiste eller urne begravet i jorden på den lokale kirkegård. Bedemanden hjælper også gerne til ved en borgerlig ceremoni og står på samme måde for både hjælp og støtte vedrørende alle de praktiske aspekter. Har du brug for bedemandens hjælp, og bor du i udkanten af København, omkring Ballerup, Herlev, Skovlunde, Smørum eller Værløse, kan du kontakte din lokale bedemand og høre nærmere.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud