Bøger eller jord under neglene – sådan bliver du pokerekspert

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

I takt med den øgede interesse for poker siden årtusindeskiftet, er der blevet udgivet utallige pokerbøger. Men med de mange udgivelser, og de mange forskellige tilgange til pokerspillet, kan det være en jungle at finde de bedste og mest effektive bøger. Meget afhænger selvfølgelig af hvilke type pokerspiller man er, og hvilke strategier man har mest tiltro til.

Der er delte meninger om man kan læse sig til at blive en god pokerspiller, eller om det mest effektive er at komme i gang med at spille, for på den måde at lære spillet og dets finesser.

Online spil kan være en god start

Bliv en haj til poker her ved at spille online hos NordicBet, hvis du føler at den rigtige måde for dig at lære poker på er, at kaste dig selv direkte ind i den medrivende pokerverden. Er du omvendt mere interesseret i at lære noget mere grundlæggende om poker, inden du begynder at satse dine spareskillinger, kan det være en god ide at læse et par bøger om pokerstrategier for lige at få de sidste små detajler på plads.

Den danske verdensstjerne

En af de mere populære bøger om poker er skrevet af danske Gus Hansen. I bogen ‘Med åbne kort’ fra 2008 beskriver og analyserer Gus Hansen de hænder han sad med, da han vandt en af sine største sejre, Aussie Millions med over 1 million dollars i gevinst. Han fortæller indlevende og underholdende om de tanker han gjorde sig hånd for hånd i turneringen, og løfter samtidig også en smule af sløret for, hvordan han på en kontrolleret og matematisk måde griber sit poker spil an.

Det er metoder, som den danske verdensstjerne har holdt fast i lige siden han startede karrieren som gambler. Gus Hansen startede egentlig som backgammonspiller, men skiftede siden til poker og har siden midten af 90’erne været en del af verdenseliten. Han har haft en meget succesfuld og indtjenende karriere, så der er med garanti mange gode råd at hente i den populære pokerspillers åbenhjertelige bog.

I og med at Gus går så meget i dybden med sine hænder i Aussie Millions, giver det læseren et unikt indblik i, hvordan en topspiller håndterer en turnering og det kan være en kærkommen hjælp for mange håbefulde pokerspillere.

Pokerens bibel

De mest kendte bøger om poker er nok Dan Harringtons ’Harrington on Hold’em’. Den proffesionelle pokerspiller og forretningsmand som har vundet gevinster for over 6 millioner dollars i sin pokerkarriere og er medlem af Poker Hall of Fame, ville egentlig kun skrive én bog, men han havde så meget på hjertet, at det i stedet blev til 2 bind.

Dan Harrington giver i sine bøger detaljerede beskrivelser af alle facetter af pokerspillet på en meget pædagogisk og læseværdig måde. Da bøgerne efterhånden har mere end 10 år på bagen er enkelte dele i bøgerne måske ikke helt up-to-date, men det ændrer ikke på, at bøgerne stadig er yderst relevante og burde være et must at læse for enhver pokerspiller.

Action Dan, som han valgte at kalde sig selv til trods for sin konservative spillestil, starter bind 1 med en udførlig introduktion til no limit hold ´em poker, og fortsætter bøgerne igennem med at udpensle grundlæggende ting i poker til stor gavn for læserne, hvad enten det er nybegyndere eller øvede pokerspillere.

Han fortæller desuden spændende annekdoter fra turneringer om rundt i verden og fra sin egen lange karriere, hvor højdepunktet kom i 1995, da han vandt World Series of Poker.

Den teoretiske tilgang

En anden absolut klassiker indenfor pokerlitteratur, er David Sklanskys ‘The Theory of Poker’. Vinklen i ‘The Theory of Poker’ er lidt en anden end i f.eks. ‘Med åbne kort’ og ’Harrington on Hold’em’, hvor forfatterne bruger deres egne erfaringer som professionelle pokerspillere til at lære pokerstrategier fra sig.

David Sklansky er også professionel pokerspiller, men forsøger i sin bog fra 1999 at lære læserne det helt fundamentale i poker ud fra en teoretisk vinkel, hvorfra læserne så selv skal udvikle deres strategi. Den teoretiske vinkel gør dog også bogen til tung læsning, men er man seriøs med sin poker, er det teoretiske, ifølge David Sklansky, nøglen til en succesfuld poker karriere.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud