Boligadvokatens rolle

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Nu er det snart forår, og dermed er der tradition for, at hussalget vokser. Måske går du med tanker om at anskaffe dig en ny bolig og har i den forbindelse brug for professionel hjælp. Hvor din bank kan tage sig af de finansielle poster, er det straks en lidt mere speget sag at skulle håndtere alle de juridiske spørgsmål og dokumenter, som dukker op, når du skal handle en bolig. Her kan boligadvokaten komme dig til hjælp og være med til at sikre, at alle facetter af handlen kommer til at foregå, som de skal.

Allier dig med professionelle kræfter

Et boligkøb er med stor sandsynlighed den største investering, du kommer til at gøre dig i livet. Det handler om mange penge, og det handler i særdeleshed om at finde det sted, der skal udgøre rammen om dit liv i mange år fremover. Det er en besværlig proces, hvor du skal tage stilling til ting, som du måske ikke ved så meget om. Derfor bør du alliere dig med professionelle kræfter.

Det er nemlig vigtigt, at du husker på, at du faktisk befinder dig i en situation, hvor du er ganske alene. Ejendomsmægleren er udelukkende interesseret i at sørge for, at sælger gør den bedste handel, og du skal også huske på, at dit pengeinstitut først og fremmest er ude på at tjene penge. Derfor er det faktisk en god ide at undersøge renten på tværs af pengeinstitutter samt foreligge finansieringen for boligadvokaten.

Boligadvokaten er din garanti for en sikker handel

Med en boligadvokat er du nemlig sikker på at lave en bolighandel, der ikke efterlader dig i et hus fuld af fejl og mangler og uden en rød øre. I stedet kan du med lidt is i maven og god bistand sikre dig, at du køber huset til den rette pris, og at der ikke er fejet noget ind under gulvtæppet, som du senere opdager.

Boligadvokaten kan gennemgå købsaftalen med dig, ligesom han eller hun i det hele kan sørge for, at alle dokumenter undergår kritiske øjne. Det kan blandt andet handle om servitutter eller hæftelser, data om ejendommen og den famøse tilstandsrapport. Det er nemlig alle kritiske dokumenter, og det er vigtigt, at du er helt med på indholdet af dem.

Husk på testamentet

Udover at boligadvokaten kan hjælpe dig med at få et overblik over nuværende udfordringer, kan han eller hun også sørge for, at boligkøbet også i fremtiden er sikret. Når du køber bolig, er det nemlig ikke sikkert, at du tænker alt for meget over, hvad der skal ske, når enten du eller din partner eller ægtefælle afgår ved døden. Men det spiller en vigtig rolle i forhold til arv af huset.

Hvis I ikke er gift, skal I være meget opmærksomme på, at I ikke automatisk arver hinanden. Det er en fejlslutning, som mange gør, og det kan i fremtiden have vidtrækkende økonomiske og personlige konsekvenser. Derfor bør I – i hvert fald som samboende ugifte – oprette en eller anden form for testamente, som sikrer den efterladte. Ellers kan den efterladte komme til at stå i en situation, hvor han eller hun må forlade boligen.

Du har krav på at vide, hvad boligadvokaten koster

Nu tænker du måske, at en boligadvokat er en meget dyr affære. Men her skal du huske på to ting. For det første er boligadvokaten forpligtet til at oplyse dig om prisen for sit arbejde, inden I starter samarbejdet. Det giver dig sikkerhed og økonomisk overblik. For det andet kan du se det som en investering i din fremtid. Det er en måde at være sikker på, at du ikke kommer til at købe et hus, hvor økonomien eller andet ikke hænger sammen. Det er ikke mange penge at betale for at kunne sove roligt om natten.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud