Derfor er fodboldrejser så populære

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

I løbet af de seneste år har danskerne fået øjnene op for en ny måde at rejse på, nemlig fodboldrejsen. En fodboldrejse er en rejse på typisk 2-3 dage, som centrerer sig omkring en udvalgt fodboldkamp. Blandt fordelene ved fodboldrejsen er, at den er billig, overskuelig og nem at bestille.

Interessen for fodboldrejser har været stigende i gennem de seneste år. Det er særligt klubber som Liverpool FC, Real Madrid, FC Barcelona og Bayern München, der hitter, når danskerne skal bestille fodboldrejser. Forklaringen på interessen for disse klubber er bl.a., at det fodboldmæssige niveau er ekstremt højt. Verdens bedste spillere hører til i klubber som disse, og for fodboldfans bliver det ikke meget større end at opleve stjerner som Messi, Salah og Bale folde sig ud.

Kulturen betyder meget

Det er dog ikke kun selve det fodboldtekniske, der lokker danskerne af sted på fodboldrejser. En stor del af det at tage på fodboldrejse er nemlig også at opleve fremmede landes fodboldkulturer. I Danmark er fodbold vores nationalsport, men på trods af det oplever man ofte næsten tomme stadions til superligakampene. Kun til de allerstørste kampe bliver tribunerne fyldt, og derfor kan det godt være en lidt flad fornemmelse at tage ind og se en superligakamp. Der er også langt imellem de virkeligt dedikerede fans, og stemningen omkring fodboldkampene i den danske liga er derfor relativt afdæmpet.

Helt anderledes forholder det sig andre steder i Europa, hvor fodbolden spiller en langt større rolle end i Danmark. Nogle af de populære destinationer – Tyskland, England, Italien og Spanien – er nemlig kendt for fantastiske fodboldkulturer. Her bliver følelserne båret helt uden på tøjet, når det kommer til fodbold, og hele byen er på den anden ende, når hjemmeholdet spiller kamp. Dette giver en særlig stemning, som kan være fantastisk at opleve som fodboldturist.

Se også: Aktuelle fodboldrejser i den nye sæson

Kulturen omkring fodbold er lige præcis også det, man ikke kan opleve, hvis man ser kampene på tv. Den fornemmelse af eufori, der omgiver fodbold i eksempelvis England, kan man kun rigtigt opleve, hvis man står midt i den.

Verdens bedste fodbold

Kulturen omkring fodbold hænger naturligvis sammen med det fodboldmæssige niveau. Niveauet i Superligaen blegner nemlig ved siden af eksempelvis Premier League eller Bundesligaen, der rangerer som nogle af verdens bedste fodboldligaer, og som også tiltrækker de største fodboldtalenter i verden. Det er umuligt ikke at blive begejstret, når verdensstjernerne i disse ligaer tryller det ene mål efter andet i kassen, og det er en stor oplevelse at overvære disse opvisninger fra tribunerne.  Den fodboldmæssige kvalitet er således en af hoveårsagerne til, at rigtigt mange danskere vælger fodboldrejsen frem for skiferien eller charterrejsen.

Fodboldrejsens popularitet skyldes dog også, at den ikke kun handler om fodbold. I og med at den strækker sig over flere dage, levner den også plads til, at man kan opleve destinationens andre seværdigheder. På den måde kan man slå flere fluer med ét smæk og få sig en forrygende oplevelse, når man nu alligevel er af sted. Det giver også mulighed for at tage en kæreste, ven eller veninde med, som ikke nødvendigvis brænder lige så meget for fodbold som dig.

Det praktiske valg

En sidste årsag til fodboldrejsen popularitet er, at det er en bekvem måde at rejse på. Et rejsebureau tilrettelægger rejsen for dig og sørger for booking af flybilletter, overnatninger og adgang til fodboldkampen. Du skal altså selv foretage dig meget lidt i forbindelse med planlægningen, og det er tiltalende for mange. Når man ikke skal bekymre sig om det logistiske, bliver der nemlig frigjort en masse energi, som man i stedet kan bruge på bare at nyde turen.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud