Det perfekte bryllup med et ”twist” 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Har I fundet ud af, at det skal være jer to og skal til at planlægge den store dag? Der er så mange måder man kan holde et bryllup på. Skal det være et lille intimt bryllup i et telt i haven? Et kæmpestort bryllup holdt i riddersalen på et slot? Eller et eller andet sted midt imellem? Man kan gå efter at skabe et klassisk og stilfuldt set-up eller en fest med overraskelser. Her kommer et godt bud på, hvordan I kan skabe en skøn overraskelse, der glæder jeres gæster og giver festen et ekstra twist.

Hvad betyder ordet bryllup?

Egentlig kommer ordet bryllup fra det oldnordiske ord ”brudhlaup” som betød brudeløb. Tilbage i middelalderen og helt op til 1646 blev bryllupper blandt almindelige mennesker ikke registreret på skrift i kirkebøgerne. Derfor var det såkaldte brudeløb en vigtig tradition. Et brudeløb var nemlig betegnelsen for det følge af ryttere, som fulgte brudeparret og alle bryllupsgæsterne til og fra kirke. Optogets deltagere var dermed vidner på vielsen mellem manden og kvinden.

Bryllupsfesten

Tilbage i tiden fandtes der ikke bryllupsfester, som vi kender dem i dag. Det var kun adlen og de kongelige, der holdt store prangende fester. Når almuen blev gift holdt man en form for sammenskudsgilde. Familier og gårde tilhørte et bydelag – en sammenslutning af bestemte familier og gårde, som altid bød hinanden til gilder – og når et bryllup nærmede sig, kom de forskellige medlemmer af laget med bidrag til festen i form af madvarer. Det var altså en helt anden måde at se en bryllupsfest på end nu, hvor det kan være en kæmpe udgift for brudeparret at holde deres drømmefest.

Forældrenes fest

Senere blev det tradition at brudens forældre skulle betale brylluppet. Derfor var brylluppet tidligere en fest, der samlede familien og forældrenes venner og dem de plejede at blive inviteret til fest hos. Så det er faktisk forholdsvis nyt, at et bryllup er noget som brudeparret har indflydelse på. Vi skal helt frem til 1970’erne, før unge mennesker begyndte at bryde med de meget fasttømrede traditioner for, hvordan en bryllupsfest skulle afholdes.

Nu er der helt frie tøjler

Nu til dags kan I holde jeres bryllupsfest lige, som I har lyst. Det er jer, der betaler og jer, der bestemmer, hvem der skal med. Nogle holder meget traditionelle bryllupper, fordi det har været en drøm for dem hele livet at få et stort flot bryllup på en lækker lokalitet og med tre retters middag. Nogle foretrækker noget meget mere utraditionelt i et telt i haven eller en meget intim lille bryllupsfest for kun for de allernærmeste på et lille hyggeligt hotel.

Det utraditionelle twist

Når man er gæst til et bryllup husker man ofte det, der er lidt ud over det sædvanlige. Det der overrasker og bryder med ens forventninger. Derfor kan I med fordel tænke et utraditionelt og anderledes twist ind i jeres fest. Det vil kun få jeres gæster til at huske jeres store dag endnu tydeligere. For eksempel kan man tænke maden lidt anderledes. Uanset om I holder festen på et slot eller hjemme i haven, kan I overraske jeres gæster med, at der dukker en foodtruck op og enten serverer desserten eller natmaden. Der er rigtig mange muligheder for både lækre desserter og skøn natmad. Food trucken vil give et afbræk i det traditionelle og forventelige og er det desserten, der serveres fra en foodtruck, vil det give noget bevægelse i selskabet. Man skal selv hente maden og kan på vej frem og tilbage få snakket med de andre gæster. Det giver noget liv og et skønt twist til jeres perfekte bryllup.

Det perfekte bryllup med et ”twist” , 10.0 out of 10 based on 1 rating


Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud