Dette skal du tænke over, hvis du vil på efterskole

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Hvad man skal i de sidste år af folkeskolen, og når den er afsluttet, er ikke for alle en selvfølgelig beslutning. Det kræver mange overvejelser, og flere ting skal vejes op mod hinanden, før beslutningen kan træffes med sikkerhed. Mulighederne er der nemlig ikke så få af endda.

Et år med sjov og læring

Der er muligheder i form af efterskoleophold, direkte på gymnasiet eller en erhvervsuddannelse, men du kan også vælge high school i udlandet eller et sabbatår. Mange unge vælger efterhånden et efterskole-år, hvor der er stort fokus på udvikling både fagligt og socialt. På en efterskole kan man få lov at have ekstra fokus på sine interesser ved at vælge dem som linjefag. På eksempelvis https://stidsholt.dk/ er der en masse idræt, og du kan bl.a. vælge esport, fodbold, golf, tennis og fodbold.

Personlige præferencer

Overvejer du at tage på efterskole, skal du tænke over, om du vil på efterskole i 9. eller 10. På nogle efterskoler er det endda muligt helt ned til 7. klasse. Du skal desuden overveje, hvor langt væk fra hjemmet, den må være placeret. Også antallet af elever på skolen er vigtigt. Vil du foretrække at lære så mange som muligt at de andre, er færre elever sandsynligvis praktisk for dig. Vil du være omringet af så mange mennesker, at mulighederne for at møde nye ansigter på gangene ingen vil tage, selv i slutningen af året, kan du prøve at finde en af de større efterskoler.

Velovervejet beslutning

Vil du på efterskole, er det nødvendigt at komme ud at kigge i god tid, da det kræver, at der er pladser nok det år, du vil gå der. Vil du flere år i træk, skal du også huske at beslutte i fornuftig tid, om det skal være den samme efterskole to år i træk eller to forskellige.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud