Dette er sponsoreret indhold
Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at E-sporten, den elektroniske sport, i de seneste par har fået vind i sejlene. Der er kommet et helt nyt syn på E-sporten blandt andet takket været det danske super vindende Counter-Strike hold Astralis. Før blev sporten ofte kun associeret med den klassiske stereotyp af en gamer, der bare sidder inde på sit værelse med nedtrukne gardiner og drikker energidrik dagen lang. Men det er faktisk langt fra tilfældet. Den stigende popularitet gælder for alle former for spil inden for E-sport ikke blot Counter-Strike. Danskerne elsker blandt også hasardspil, hvor man eksempelvis spiller online poker eller roulette, hvor man kan få casino bonus uden indbetaling. Disse ting kan ofte godt kombineres.
Hvordan kom E-sporten til Danmark?
E-sporten har haft en lang rejse, inden den fik den anerkendelse med store pengesummer, den har i dag. Ofte ser man i fjernsynet, at den ene finale efter den anden udløser 100 millioner kroner, men sådan har det bestemt ikke altid været. Der har nemlig ikke altid været det engagement og troen på, at E-sporten rent faktisk kunne bruges til noget. Danskerne har længe spillet computerspil og faktisk er det hver tredje europæer mellem 16 og 49 år, der spiller computerspil regelmæssigt. Lige siden 00’erne har E-sporten gjort sit indtog i Danmark og har virkelig vundet danskernes hjerte. Der er ikke længere så stor debat omkring, hvorvidt man kan kalde computerspil og andre internetspil for en sportsgren. Det har da også fået så stor anerkendelse, at der bliver oprettet flere og flere E-sportslinjer på idrætsefterskoler rundt i landet. I 2016 kunne man begynde at leve af E-sporten som professionel E-sportsmand, da den blev kommerciel.
Fodboldklubberne Brøndby og FC København begyndte at oprette E-sportshold og investerede for alvor i denne industri. FC København har nu deres helt eget Counter-Strike hold, som hedder North. Generelt har Danmark en stærk industri inden for E-sport og med Counter-Strike hold som Astralis, har Danmark for alvor markeret sig på verdenskortet.
Hvorfor investerer fodboldklubber i E-sporten?
Der er mange argumenter for, hvorfor fodboldklubber såsom FC København og Brøndby vælger at investere mange penge i E-sportshold. En af de helt store argumenter er, at mange af principperne fra fodboldholdet kan sammenlignes med E-sportsholdene. Det skal forstås på den måde, at E-sportsmænd på samme måde har brug for hård træning, ordentlig mad samt god søvn for at kunne præstere helt optimalt. Samtidig bygger spil som Counter-Strike på en holdindsats, hvilket betyder, at man får trænet mange kompetencer på en og samme tid. Det er vigtigt at kunne bevare et roligt overblik over situationen, samtidig med at samarbejde er den vigtigste værdi i hele spillet. Mange af de kompetencer, som spillerne får ved at dyrke E-sporten, kan føres over til erhvervslivet, hvor man netop søger disse kompetencer hos folk.
De danske sportsklubber har altså fået øjnene op for, hvor brugbar E-sporten er i alle aspekter. Derfor giver klubberne dem helt optimale træningsforhold på samme vis, som et almindeligt fodboldhold ville få. Spillerne får anerkendelse som elitesportsfolk.
StopSpillet.dk | ROFUS.nu | Min. 18 år | Siden indeholder reklame | Spil Ansvarligt