Elever tager socialt ansvar

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Gentofte HF er i gang med at arrangere en fredagscafé, hvor overskuddet skal gå til velgørende formål. Dette tiltag er lavet, da skolen mener, at det at tage et socialt ansvar er et vigtigt signal at sende til omverdenen.

Elever fra både Gentofte, København, Lyngby og andre omkringliggende byer går på Gentofte HF. Flere af dem er i gang med at arrangere temaet til næste fredagscafé, sørge for drikkevarer, siddepladser og lignende. Denne gang bliver det lige den tand bedre, og eleverne er villige til at hjælpe ekstra til. For HF gymnasiet har besluttet, at det overskydende beløb skal gå til velgørende formål. Og der er mange, der ønsker at støtte op om det gode formål.

Kulturen handler om ansvar

Anders Wind, som er Vicerektor på Gentofte HF siger, at skolen gør meget ud af at lære om at tage ansvar generelt set:

”Vi gør meget ud af at tale om ansvar i det daglige. Vi lærer eleverne at tage et nært ansvar nu og her i skolen og i klasserne. Vi rydder op og opfører os pænt. Men der er også det ansvar, som rækker ud over skolen, som er til resten af samfundet. Det kan være at støtte flygtninge,” udtaler han.

Arrangementer med velgørende formål skaber fællesskab

Selvom det stadig er nyt med arrangementer, der direkte støtter velgørende formål, så har Gentofte HF lavet flere initiativer. De har haft fredagscaféen to gange, og så har de lavet noget bankospil arrangeret af lærerne, som også støttede et velgørende formål. Anders Wind siger, at det er vigtigt også at få eleverne med til at arrangere velgørende formål:

”Det, at eleverne selv skal arrangere fredagscaféer med velgørende formål, gør eleverne mere engageret, da formålet er at være en del af noget større. Det skaber et stærkt fællesskab på skolen, da eleverne ønsker at støtte op om det,” siger Anders Wind.

Han siger endvidere, at flere lokale butikker i Gentofte også har valgt at støtte op om det gode formål. De sponsorerer præmier til arrangementer på gymnasiet. Så det er også med til at skabe et særligt sammenhold i byen, og på den måde kan man se, at det skolen gør, påvirker omverdenen til at tage mere socialt ansvar.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud