En stol ud over det sædvanlige

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Når du tænker på dansk design, så ligger Arne Jacobsens Ægget og Svanen, samt Piet Heins lamper nok, som noget af det første du tænker på. En ofte overset designer, der var en af de mest toneangivende designere i 1960’erne, var Verner Panton. Pantons tidløse design, er stadig yderst relevant i dag, fordi han fik indkapslet mange af de ting, som dansk design er, i sine værker. En af Verner Pantons styrker var også, at han formåede at gøre sine møbler både yderst smukke, men samtidigt vældig behagelige.

Verners værker

Verner Panton har lavet mange smukke ting gennem tiden, men noget, der måske minder mest om hans livsværk er hans stole. Stolene giver et unikt og særpræget udtryk, og passer fantastik ind i alle danske hjem. Lige fra det nymoderne, stilrene danske hjem, til det mere nostalgisk inspirerede interiør, vil Pantons stole blende godt ind, men samtidigt være med til at definere udtrykket i rummet.

Verner Pantons stole er designet, så man bestemt ikke behøver at gå på kompromis med komforten. Tanken bag stolene er, at de skal være lige så behagelige at sidde i, som en lænestol, hvilket tydeligt afspejles i den måde, stolen er opbygget på. Hvis man for eksempel tager hans series 430, kan man tydeligt se, at ryggen er ekstra bred, møblet er ekstra velpolstret og så er gjordene tilmed lavet i elastik, så stolen tager ekstra godt imod den vægt, som man udsætter den for.

Hvis du har fået mere interesse for Verner Pantons møbler, er der rig mulighed for at opleve ikke kun stolene, men også resten af hans møbler og markante designs på internettet. Her kan du blandt andet finde hans Lounge-stole, der bringer en afslappet, men samtidigt stilren atmosfære ind i rummet. Klik her, for at se mere om Verner Pantons utrolige møbelunivers.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud