Få gratis hjælp til alkohol- og stofmisbrug

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Misbrug er desværre et stort problem blandt mange danskere, og hvad end det er et stort eller mindre misbrug, så kan det være en god idé at få hjælp udefra. Det er sjældent noget, som man kan gå igennem alene, og derfor kan det gøre en stor forskel, at man har nogle, der kan hjælpe en igennem de svære tider, så man kan komme ud af misbruget igen.

Du kan blandt andet få gratis hjælp til alkoholrådgivning og behandling hos Center for forsorg og behandling, som har ambulatorier både i Hillerød og Hørsholm. De tilbyder dig både individuel hjælp samt gruppebehandlinger, hvilket man kan modtage helt gratis, hvis man døjer med alkoholproblemer og som regel også, hvis det er et stofmisbrug, man har.

Sådan foregår behandlingerne

Som nævnt tidligere, så kan man både benytte sig af individuelle forløb samt gruppeforløb. De foregår begge to over en periode på 12 uger, hvor man skal møde ind én gang ugentligt, eller hver 14 dag, når det kommer til de individuelle forløb.

Selve behandlingen de tilbyder, består af både terapi og undervisning, hvor der hovedsageligt tages udgangspunkt i motiverende metoder samt kognitiv terapi. Man får altså blandt andet hjælp til at lære, hvordan man bedst muligt håndterer nye og forskellige situationer eller følelser på uden at bruge rusmidler. Det er altså en læringsproces, hvor man får nogle nyttige værktøjer med, så man kan lære at gå en vej, som ikke indeholder misbrug eller rusmidler som selvmedicinering.

Behandlingerne kan altså både bruges til at forebygge et misbrug, som er under opløb, samt give en muligheden for at komme ud af et igangværende misbrug. Det er en hjælp, som man alle har mulighed for at få, da den er helt gratis, og som kan være en stor hjælp for enhver, der lider af en eller anden form for misbrug.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud