Få råd til en sund livsstil og forebyg sygedomme

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Måske er du ikke helt klar over, hvor meget det betyder, at du tænker over at leve sundt, før uheldet rammer dig. Lever du ikke så sundt, som du kunne, er det måske på tide at overveje at gøre noget ved det, inden du kan blive ramt af en alvorlig sygdom.

 

Find dig selv i den nye livsstil

Det kan godt være, at du er meget indstillet på, at nu skal der ske noget nyt, og du skal leve sundere. Det er helt klart den rette indstilling at have. Men der er en men. For det nytter ikke noget bare at hoppe på grøntsager og motionscyklen og tænke, at det så varer ved, hvis du ikke har været vant til det før. Du må være realistisk for, at den sunde livsstil kan blive til virkelighed og være vedvarende.

 

Begynd derfor med små step, når du skal ændre livsstilen til det bedre. Start for eksempel med at fokusere på dit madindtag. Det kan være at spise mindre mængder og måske skrue op for grønt og ned for kulhydrater som pasta og ris på tallerknen. Her er du allerede i gang med at gøre en forskel, som kan være betydelig på den lange bane. Du kan også holde slik og søde sager til weekenden eller i begrænsede mængder i hverdagen. Det er op til dig at finde det, der fungerer bedst for dig.

 

Næste step kunne være at tænke i motion. Hvad synes du, der er sjovt at lave? Måske er det dans, cykling, svømning eller noget andet. Er du ikke i særlig god form, kan du starte med en gåtur. Der kan vi alle være med. Det er bedre, end at gøre ingenting. Så små skridt, for det e jo en livsstilsændring, som skal holde og ikke blot en kur.

 

Disse sygedomme kan du forebygge

Ved at dyrke mere motion og fokusere på en sundere kost kan du forebygge risikoen for sygedomme som stress, diabetes, hjertekar-sygdomme eller at få en blodprop, fordi dit blodtryk har været for højt. Læs mere om forhøjet blodtryk her. At have forhøjet blodtryk er noget, som de fleste af os ikke kan gennemskue ved at mærke efter på egen krop, da der ikke findes symptomer på det. Derfor anbefales det, at du tager til lægen engang i mellem og får det tjekket samtidig med, at du sørger for en sund og varieret kost. Således vil chancerne for ikke at få alvorlige sygdomme være betydelig forbedret.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud