Få store besparelser i elregningen ved installationen af varmepumper

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Der er meget store mængder af penge at spare ved konverteringen af din primære energikilde til varmepumper. Varmepumpen er både et miljøvenligt og økonomisk favorabelt alternativ til klassiske varmekilder, og du kan derfor skære større summer af dine månedlige regninger, hvis du konverterer til brugen af en varmepumpe.

Varmepumper benytter din boligs omgivelser til at facilitere en opvarmning af dine indendørsarealer, og den gør dette rigtigt effektivt – faktisk mere effektivt end almindelige varmekilder såsom el-radiatorer, der kan benytte op til fem gange så meget energi, som varmepumpen benytter. Der er dog et par nævneværdige punkter, som du skal overveje, før du installerer en varmepumpe.

Gulvvarme eller radiator?

En varmepumpe kan konvertere varmen igennem gulvvarme eller radiator. Forskellen på disse typer af varmeelementer er først og fremmest overfladestørrelsen, som er meget større ved gulvvarme. Gulvvarme kan altså afgive varme fra en meget større overflade, end radiatoren kan. Dette betyder også, at radiatoren behøver at være meget mere varm end gulvet, hvis de skal hæve temperaturen lige meget i ét rum.

Faktisk kan man finde frem til et energiforbrug i radiatorerne, som er 45 procent større, end det er i gulvet – dette skyldes fremløbstemperaturen, som er større i en radiator. Det vil – på almindelig dansk – betyde, at du skal varme en radiator meget mere op (typisk til omkring 50 grader), end du skal varme gulvet op (typisk omkring 37 grader) for at skabe den samme temperatur i et rum.

Støjgener som en vigtig faktor

Varmepumper producerer også en del støj i dens udendørs del, hvilket er relevant at medregne, når man vil installere en varmepumpe i sit eget hjem. Det er knap så problematisk, når denne ikke installeres i en helårsbolig (fx sommerhuset), da man så kun behøver at generes af denne støj i få uger om året. Installeres denne derimod i ens helårsbolig, så må man gøre op med sig selv, hvorvidt man kan klare denne mængde støj. Producenterne skal også angive støjniveauet på deres varmepumper, så det kan være ganske let at gennemskue, hvor meget støj en varmepumpe producerer.

Hvis du har fundet en interesse for varmepumper, så kan du se mere her.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud