Find den rigtige seng til din sovestil

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Der er mange ting, du med fordel kan overveje, før du begiver dig ud for at købe en ny seng. Det gælder alt fra benenes materiale til madrassens hårdhed. Derudover er der mange andre elementer, der er gode at have i baghovedet. Læs med her for at blive godt klædt på.

 

Tænk på din krop

Du får den bedste søvn, hvis du har en madras, der tager hensyn til, hvordan din krop er bygget. Der er nemlig bestemte områder af din krop, der har mere brug for støtte end andre. For eksempel har din hofte og din lænd brug for en anden støtte, end dine hofter og dine ben har. Det er vigtigt, at fjedrene i madrassen er hårdest på din områder af din krop, der synker dybest ned i madrassen. Jo flere komfortzoner i madrassen, jo bedre tilpasser den sig efter din kropsbygning og din liggeposition. En madras kan have op til fem komfortzoner, og antallet har en stor betydning for både komforten og kvaliteten af din nattesøvn. Du skal især have ordentlig støtte på dine skuldre, din nakke og din hofteregion, så du heller ikke synker ned i madrassen på de lidt tungere områder.

 

Komforten er vigtig

Når du skal finde den perfekte madras, skal du have din vægt med i overvejelserne. Den rigtige beslutning, når det kommer til at vælge typen af madras, afhænger nemlig af, hvor tung du er. Hvis din vægt er over 95 kilo, skal du formentligt have en madras, der er til den hårde side. Det betyder gerne, at madrassen har flere små fjedre per kvadratmeter og derfor kan give en større modstand til din krop. Fjedrene tilpasser sig automatisk efter din lilleposition, så du ligger behageligt, fra du går i seng om aftenen til morgenen efter. De mange fjedre sørger for omfattende og ordentlig affjedring, når du bevæger dig i løbet af natten. Et højt antal fjedre er også med til at sikre, at du får den optimale støtte på de forskellige områder af din krop.

 

Hold støvet væk

Hvis du har allergi eller er følsom over for støv, skal du gå efter en madras, der er polstret i latex. Støvmider og andre uønskede organismer befinder sig nemlig ikke særlig godt i latex, som derfor er det bedste materiale, hvis du gerne vil have noget allergivenligt. Latex er desuden et rigtig holdbart materiale, så du vil have glæde af din nye madras langt ud i fremtiden. Du kan med fordel gå efter et betræk, der er allergivenligt og har er blevet behandlet, så husstøvmider og andre uønskede organismer ikke kan leve i det. Du kan sagtens finde madrasser med betræk i lækker kvalitet, som både er antibakterielt og allergivenligt.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud