Find inspiration til dit næste strikke- eller hækleprojekt

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Strikning og hækling er en tilbagevendende trend, og flere end nogensinde før er blevet vilde med håndværket. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når et nyt strikke-eller hækleprojekt skal sættes i gang, og der findes et væld af bøger og magasiner, som er spækkede med idéer, billeder og opskrifter til alle slags projekter – for nybegyndere såvel som de mere erfarne.

Strikning og hækling er lig med hygge og afslapning og er samtidigt en hobby, der giver frit slag for kreativiteten. Men hvor skal man lige starte? Det kan være svært at komme i gang uden den rette inspiration og vejledning, men heldigvis er der hjælp at hente.

Strikke- og hæklebøger er spækkede med inspiration

Mulighederne er mange, når det gælder strikning og hækling. Er man nybegynder, kan det være en god idé at starte med de lidt simplere strikketeknikker og opskrifter og eksempelvis strikke klude, håndklæder eller tørklæder. Her er der typisk kun brug for at kende til en eller to strikketeknikker, hvilket gør projektet mere overskueligt. Dog er mulighederne mange flere, og som man får mere erfaring hen ad vejen, kan man påbegynde større og mere komplekse projekter. Uanset hvor ny eller erfaren man er, kan strikke- og hæklebøger give inspiration til det næste projekt og komme med værdifulde råd. Der findes en lang række forskellige kategorier indenfor både tøj til mænd, kvinder, børn og interiør såsom tæpper, kurve og dekorationer.
Nogle af de mest populære strikke- og hæklebøger er skrevet af forfattere såsom Annette Dainelsen, Susie Haumann og Sys Fredens og giver et indblik i de klassiske såvel som de mere originale idéer. Som regel er bøger som disse opdelt i forskellige kategorier alt efter hvilket slags projekt, man er interesseret i. Blandt andet hos Filato ApS, som forhandler alt i garn og tilbehør, findes der et stort udvalg af bøger med specifikt fokus på alt lige fra børnestrik til stilfulde sjaler og sweatere, som kan forhandles på deres webshop.

Få god vejledning og gode materialer

Bøgerne kan hjælpe dig godt på vej i det kommende strikke- eller hækleprojekt, men det er mindst lige så vigtigt, at du finder de rette materialer. Som oftest vil der i bøgerne være opskrifter, hvori der står hvilke typer garn, der er bedst egnede til projektet, men er man i tvivl om sit garn eller ønsker man anden afklaring, bør man ikke tøve med at finde råd hos fagfolk. Hos Filato ApS er det muligt at få inspiration i form af guides og artikler, hvor man kan få afklaring på spørgsmål omkring garntyper og metoder og læse mere om hvad der rører sig indenfor strikke- og hækleverdenen. Samtidigt tilbyder de en personlig og engageret kundeservice, som man kan benytte sig af online eller i forretningen Præstø.

Læs mere om Filato ApS og find inspiration og materialer til dit næste projekt.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud