Forebyg åreknuder med sund kost og motion

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Du kender sikkert åreknuder som de tydelige blodårer, der snor sig op og ned ad benet på rigtig mange danskere. Åreknuder er nemlig en helt normal lidelse, og faktisk er det hele 30 % af den danske befolkning, der er ramt af åreknuder i større eller mindre grad.

Åreknuder opstår, når en veneklap i en vene holder op med at virke, hvorfor dit blod vil samle sig i venen og ophobe sig. Dette kan lede til åreknuder, mens også en ting som dårlig blodcirkulation kan være årsagen. Læs om åreknuder her og bliver klogere på, hvad åreknuder er, og hvordan du behandler dem, hvis de allerede er opstået.

Årsager til åreknuder

Defekte veneklapper og derved åreknuder kan ramme alle, hvor det især er de lidte ældre, som typisk bliver ramt. Men også en ting som genetik spiller en stor rolle for din risiko for at udvikle åreknuder, hvorfor der nok ikke er meget at gøre, hvis mange i din familie har åreknuder.

Men hvis du ikke har nogen åreknuder, og hvis der ikke er noget, der tyder på, at det ligger i din genetik, er der nogle ting, som du kan gøre for at minimere risikoen for åreknuder. Åreknuder skyldes nemlig som sagt også dårlig blodcirkulation, hvilket i mange tilfælde kan ledes tilbage til dårlig kost og for lidt motion.

Hvis du sidder stille lang tid ad gangen det meste af dagen, påvirker det din blodcirkulation negativt, hvilket altså øger din risiko for åreknuder. Det samme gør en dårlig og usund kost, der samme med for lidt bevægelse kan lede til overvægt, hvilket er endnu en ting, som kan forøge risikoen for åreknuder.

Hvis du for alt i verden vil undgå åreknuder, er det bedste råd derfor at spise sund og dyrke masser af motion, så du kan holde vægten nede og sikre en god blodgennemstrømning.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud