Gode køkkenknive er et must i køkkenet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Gode og skarpe køkkenknive i høj kvalitet er et must i ethvert køkken. Der findes ikke noget mere frustrerende end, at kniven er sløj. Det gør for det første oplevelsen i køkkenet dårligere men det gør så sandligt også din opgave mere vanskelig. Og så gør det også anretningen mindre køn, hvis den indebærer et fint snit. Derfor er det altså en god ide ikke at spare på dine køkkenknive, hvad end du laver mad på daglig basis eller i sjældne tilfælde. At have skarpe knive er under alle omstændigheder noget du skal prioritere fremfor så meget andet i køkkenet. Det behøver ikke nødvendigvis at være en professionel kokkekniv, men sørg for at undgå de helt billige knive. De er som regel kun gode de første par måneder.

Så sørg for at gøre en god indsats når det er tid til at finde nye knive til køkkenet!

Hvilke knive skal du vælge?

Det kan være besværligt at finde rundt i alle de forskellige knive der findes. Og er du helt ny i køkkenet, er det en god ide at få lidt rådgivning. Du bør derfor tage ned i en fysisk butik som f.eks. Imerco, hvor de kan guide dig til dit behov. Det er dog vigtigt også der at forholde sig kritisk, da der findes gode sælgere der sælger der unødvendige dyre knive hvis du tillader det.

Hvis du bare leder efter én kniv der kan bruges til lidt af hvert, så bør du finde en semi stor kokkekniv fra mærker som f.eks. Zwilling eller Gastrotools. Du kan selvfølgelig også få sæt fra disse mærker, men det kan betale sig at betale lidt ekstra hvis du bare skal have én kniv der skal benyttes til grøntsager såvel som kød. Knive er ofte på tilbud i december og januar, så det kan være en fordel at gå på jagt efter kniven i denne periode.

Det kan sjældent betale sig at købe billige knive fra steder som IKEA. De er som beskrevet ovenfor, typisk kun skarpe i kort tid, og den overordnede kvalitet er generelt dårlig.

Skal du skære fisk, så er det specielt vigtigt at finde den rette kniv. En fisk kan nemlig hurtigt blive ødelagt hvis kniven ikke er skarp, eller hvis den er for stor.

Hvor meget bør en kvalitets kniv koste?

Der er generelt ikke noget der indikerer at en meget dyr kniv er billigere end en semi dyr kniv. Det er dog, som beskrevet flere gange tidligere, altid en god ide at holde sig fra de helt billige. De kommer ofte i sæt, hvilket lokker en smule. Men bliv ej fristet. Det kan godt være, at du synes 300-700 kr. virker af meget for el enkelt kniv. Men i sidste ende er det godt givet ud, og passer du bare en smule på kniven, så vil den også holde i mange år ud i fremtiden.

Det må være en tommelfingerregel at kniven i hvert fald skal op og koste et par hundrede kroner. Ikke at prisen altid er i direkte forbindelse med den kvalitet du får, men det er en god måde at snoge udenom dårlige knive.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud