Gode råd til at starte din træning på en motionscykel

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Hvis du er en nybegynder, når det kommer til træning, så findes der et stort udvalg af træningsmaskiner i fitnesscenteret. Hvor skal du starte? – Det kan være en god idé at starte din træning på en motionscykel, da den er god til begyndere, og den er mere skånsom end nogle af de andre træningsmaskiner. Herunder vil der være nogle råd til, hvordan du som begynder kan få sat gang i træningen på en motionscykel.

Kom godt i gang med din træning

Indstil motionscyklen korrekt
Noget af det første du bør være opmærksom på, inden du sætter dig op på motionscyklen, er indstillingerne. Med dette menes der, at du bør indstille sadlen til den rigtige højde. Et tip er, at du som siddende bør have knæene let bøjet, når du har fødderne fladt på pedalerne. Du skal helst ikke have for udstrakte knæ, eller bøje knæene for meget, da det kan skade dig i længden. Det kan være, at du allerede er lidt skræmt over dette, men de fleste steder er der mulighed for vejledning.

Placer dine fødder rigtigt
Dine fødder skal helst ind i stropperne, som er på pedalerne. Hvis du har dem i stropperne, er det muligt for dig at opnå en bedre cykleteknik og du kan skiftevist vælge at stå eller sidde på cyklen. Så snart du har sat fødderne i pedalernes stropper, bør du være opmærksom på dine knæ. Dine knæ skal gerne pege frem ad, hvilket betyder, at de skal vende samme vej som dine fødder. På den måde vil du kunne undgå at vride i dine knæ.

Vælg en model, der passer til dig og din type træning

I et fitnesscenter findes der mange forskellige slags motionscykler, og det kan derfor virke uoverskueligt for dig, især hvis du er nybegynder. Det kan derfor være en god idé at undersøge, hvad forskellen er på modellerne, og derved finde den, som passer til dig. Hvis du gerne vil læse mere om diverse motionscykler, der findes på markedet, kan du klik her, og se hvilken model, der er bedst i test.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud