Guide: Få råd til indskuddet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Alle studerende og andre lejlighedssøgende kender til problematikken – der skal være råd til det tårnhøje indskud, når der skal søges lejlighed i de større byer. Eksempelvis som studerende, der lever på SU, er det svært at få det hele til at hænge sammen økonomisk sammen. Sidder du med samme udfordring, kan du læse med her og blive inspireret til at finde gode løsninger, så du kan få råd til indskuddet.

Spar altid op

Om du er under 20, midt i 30’erne eller noget tredje, er opsparingen en helt essentiel post i budgettet. Selvom indtægterne måske ikke er imponerende store, har lidt også ret. Jo før du kommer i gang, des mere vil din opsparing vokse. Sørg derfor altid for at prioritere din opsparing, når du lægger dit budget, så du senere kan nyde godt af den. På den måde kommer du også til at skulle låne markant mindre, når der er brug for ekstra hjælp til eksempelvis lejlighedsindskuddet.

Tag et fornuftigt lån

For de fleste er det umuligt at nå at spare de mange tusinde kroner op, som indskuddet koster. At tage et lån er ingen skam. Det at takke ja til et fantastisk lejlighedstilbud, som lever op til alle dine behov og giver mening i din situation, skal ses som en god investering, da sådanne tilbud ikke hænger på træerne. Nogle er så heldige at kunne låne det hele hos familiemedlemmer eller dele af summen, så der skal lånes mindre hos en kreditor. At have et godt netværk, hvor det er muligt at søge hjælp hos en eller flere, kan være lige det, der mangler, for at der bliver råd til indskuddet. For dem, der ikke har denne mulighed, er der mulighed for at finde et fornuftigt lån, der kan give dig friheden til at takke ja, når du finder drømmelejligheden. På eksempelvis Monni.dk kan du låne billigt og nemt ved at få hjælp til at finde de bedste lån og sammenligne tilbuddene fra de forskellige udbydere. Her kan du søge efter lån, der passer til netop dine behov og resurser, så du kan låne fornuftigt uden at komme til at få en alt for høj rente, som du ikke kan betale.

Tjen lidt ekstra

Har du stadig tid til at få sparet op til en fremtidig lejlighed, bør du allerede nu begynde at finde muligheder for ekstra arbejde i ferien. Ikke alle har lige meget tid til ekstra arbejde, men selv en lille ekstra indkomst er med til at gøre opsparingen markant større end ellers. Hold derfor godt øje med mulighederne for at tjene lidt ekstra i ferien, så du kan lægge lidt ekstra til side. Er du i tidsnød, kan du også overveje at sælge ud af dine ting og måske sælge din bil eller lignende, som du godt kan undvære, og som kan give dig lidt ekstra på kontoen. Dette kan også være en god mulighed for at tilbagebetale et lån, hvis du i sidste ende vælger at låne til indskuddet og senere skal betale lånet tilbage.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud