Guide: sådan finder du et kviklån som 18-årig

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Selvom man som 18-årig kun lige kan betegne sig som voksen, er det desværre ikke ensbetydende med at den økonomiske frihed stadig er gældende. For nogle unge betyder indtrædelsen i de voksnes rækker at det økonomiske pres allerede nu kan synes uoverskueligt. Og for nogle endda så uoverskueligt, at et lån er nødvendigt. I et sådant tilfælde er det i dag muligt for unge på 18 år at optage et kviklån, men på grund af den unge alder er det ikke alle låneudbydere som tillader et lån til en 18-årig. Læs med her og find ud af hvordan du let og overskueligt kan finde frem til det rette kviklån til dig som ung.

 

Hvorfor har alder en betydning for dine lånemuligheder?

Som sagt er det ikke alle låneudbydere, som ønsker at låne penge ud til unge låntagere, og derfor sættes minimumsalderen ofte til 20 eller 23 år. Det kan gøre det sværere at finde et kviklån for dig, som er 18 år og økonomisk presset.

 

Men hvorfor har alderen så stor betydning for dine lånemuligheder? Et godt bud på dette er at du som ungt menneske endnu ikke har etableret et liv med flere år i et stabilt arbejdsliv og har aktiver som hus og bil. Derudover har du som 18 årig heller ikke haft mange år til at bevise at du er økonomisk stabil og kan håndtere din økonomi på en forsvarlig måde.

 

At du allerede som 18 årig har behov for et kviklån, kan derfor hos mange låneudbydere signalere at du har svært ved at håndtere din privatøkonomi, hvilket skaber en usikkerhed hos låneudbyderen.

 

Sammenlign lån ud fra minimums alder

På grund af at flere låneudbydere ikke tillader helt unge mennesker at låne penge, er det sværere at finde frem til lån med en minimumsalder på 18 år. Det online lånemarked kan i forvejen synes uoverskueligt at navigere rundt i, hvorfor et parameter som alder blot gør jagten på et kviklån endnu sværere.

 

Derfor kan det være fordelagtigt for dig at anvende en sammenligningstjeneste til at finde frem til et kviklån. På en sammenligningstjeneste er en lang række forskellige kviklån samlet på ét sted og lette at sortere i, fordi lånene er opstillet som en liste med udvalgte parametre at sammenligne ud fra.

 

Når du anvender en sammenligningstjeneste, vil det være let for dig som ung at sortere de lån fra, som har en minimumsalder på 20+ år. Derfor står du hurtigt tilbage med en række lån, som er relevante for dig og din alder.

 

Herfra er det vigtigt at du også sammenligner lånene ud fra andre parametre end blot alderen, fordi faktorer som rente, løbetid, ÅOP og gebyrer kan have stor betydning for prisen på dit lån. Sørg for at sætte dig godt ind i de forskellige parametre inden du optager et kviklån, så du er sikker på at du kender til alle vilkårene. På den måde sikrer du dig mod ubehagelige overraskelser undervejs i låneprocessen.

 

Overvej din beslutning grundigt

Selvom det er muligt for dig som 18årig at låne penge online, er det ikke altid den økonomisk bedste beslutning. Derfor er det vigtigt at du inden optagelsen af et lån, lægger et budget for at være sikker på at du har behov for at låne penge. Og i så fald, hvor mange penge du har råd til at låne.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud