Guide til fibernet i København og på Nordsjælland

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Her i artiklen får du en guide til fibernet i København og på Nordsjælland. Vil du gerne finde ud af, hvorvidt du som bosiddende i enten København eller Nordsjælland er berettiget til fibernet, skal du først og fremmest finde ud af, hvorvidt der overhovedet er etableret fibernet i dit område eller ej. Såfremt dette er tilfældet, bør du herefter undersøge, hvor langt din bolig ligger fra fiberstrukturen, og her gælder det, at såfremt din bolig ligger mindre end 30 meter fra fiberstrukturen, er den pågældende udbyder forpligtet til at slutte din adresse til fibernetværket.

Udbyderen i København og på Nordsjælland er YouSee, der er ejet af TDC, da disse har opkøbt det forhenværende DONG-fibernet på Nordsjælland, hvilket betyder, at de også ejer hele fiberinfrastrukturen i hovedstadsregionen – og det er altså en tredjedel af alle danske hjem. Ønsker du et overblik over, hvorvidt du vil kunne få fibernet eller ej, kan du læse mere her på siden.

København og Nordsjælland er dækket godt ind  

Man bør i forbindelse med dette være særligt opmærksom på, at det altså ikke er samtlige adresser i Danmark, der nødvendigvis vil kunne få fibernet, men Nordsjælland og hovedstaden er uden tvivl dækket rigtig godt ind.

Landets hurtigste fibernet er uden tvivl via TDC’s net, og TDC dækker meget bredt i København og Nordsjælland generelt. Det er dog ikke tilfældet for resten af Danmark, hvor de fleste husstande oftest kun vil kunne bestille gennem udbyderen Waoo. Herudover skal det nævnes, at det desværre ikke er nemt at teste kvaliteten af de forskellige udbydere af fibernet i Danmark, i og med at de sjældent deler deres data med offentligheden. Dog kan du flere steder finde forskellige anmeldelser, og dem kan du således anvende til at danne dig et billede af den enkelte udbyder.
Det vil det koste dig at få fibernet
Vil du tjekke, hvilke danske udbydere der kan tilbyde dig fibernet i København eller Nordsjælland, kan du øverst i linket få et samlet overblik over, hvilke udbydere der har nedgravet fiberkabler i dit område. Såfremt det er tilfældet, koster det dig desuden ikke ret meget at få fibernet installeret – og det er som sagt lovpligtigt for udbyderen at tilslutte din adresse til netværket, hvis dit hus er inden for 30 meter fra kablerne. Er det ikke tilfældet, og er der over 30 meter fra kablerne til din bolig, vil det som regel blive en smule dyrere for dig.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud