Guide: Valg af sofa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Er du på udkig efter en ny sofa? Du er måske lige flyttet og står pludselig og mangler en sofa, der passer til dit nye hjem. Eller måske har du bare lyst til at give dit hjem et frisk pust og lave en ændring ved indretningen. Uanset hvad, så er der en række ting, der er værd at overveje i processen. Sofaen er trods alt et centralt element i stuen. Den er ofte, det første man lægger mærke til, når man træder ind i rummet. Samtidig er det der, hvor du efter en lang og hård dag endelig kan slappe af og få et pusterum.

3 tips til at vælge den rigtige

Det første skridt i at finde en ny sofa er, at finde ud af, hvor sofaen skal stå og dermed hvor meget plads den må fylde. Har du en stor stue, kan det være dejligt med en stor hjørnesofa til hele familien. Men hvis du har en mindre lejlighed med skråvægge, er det måske mere praktisk med en mindre sofa med en let ramme. Derefter kan du tage de rette mål og forsøge at se om den nye sofa kommer til at stå i vejen for andre møbler, vindueskarme eller om den er svær at komme forbi.
Det næste du kan tænke over er, hvilken højde og dybde sofaen har. Kan du bedst lide at sidde oprejst, er det bedst med en smal og høj sofa med faste hynder. Er du derimod typen, der kan lide at slænge sig på sofaen, er det perfekt med bløde hynder i en lav og dyb sofa. Prøv derfor at sidde i flere sofaer med forskellige højder, dybder og hynder, så du kan finde den mest komfortable sofa til dit hjem.
Det sidste, der er vigtigt at overveje er, hvilken slidstyrke sofaen har. Dette er vigtigt, hvis din sofa skal holde i mange år frem. Er I en stor børnefamilie, er det godt at finde en sofa med stor slidstyrke, hvis børnene kommer til at spilde på den eller leger i den.

Tænk en ekstra gang

At købe en ny sofa kan være en længere proces og lidt af en investering. Derfor er det naturligvis vigtigt at tænke sig grundigt om, før man foretager købet. Det skulle nemlig gerne være den helt rigtige sofa, der kommer til at pryde dit hjem. Hvis du vil have en sofa, der holder mange år frem, kan det blive dyrt. Hvis du er presset på økonomien, så kan du læse mere om quicklån her.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud