Har dit barn brug for ekstra hjælp i forbindelse med uddannelse?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

For nogle børn, kan det at skulle bestå folkeskolen være en stor udfordring, så at næste skridt er en ungdomsuddannelse kan være fuldstændig urealistisk. Som forældre kan man hurtigt få bekymringer, når det handler om ens børn, og er skolen en udfordring for dit barn grundet indlæringsvanskeligheder såsom ADHD, autisme, angst med mere, så kan der være hjælp at hente i forhold til en ungdomsuddannelse. For med det samfund som vi lever i, så lukker det rigtig mange døre, hvis ikke det unge menneske har en ungdomsuddannelse på CV´et.

Hvad er STU?

STU er en skole og bosted, som er placeret på Fyn. Skolen er tænkt til unge med indlæringsvanskeligheder, som har brug for ekstra hjælp for at komme igennem skoledagen. Der findes forskellige linjer på STU blandt andet ride-linjen, landbrugs-linjen og kokke-linjen, og udover det skal de unge også vælge minimum én fritidsinteresse, som kunne være fitness, jagt eller forskellige sportsgrene. STU forsøger at bruge naturen en står del igennem uddannelsen, hvilket også kan ses på både udvalget af linje og fritidsinteresser. Når du tager en 3-årig uddannelse hos STU får du ikke et ordinære eksamensbevis, da der ikke er nogle eksamener på uddannelsen. Du får derimod et papir på, hvad du kan via metoden OCN.

Hvad er OCN?

OCN står for “Open College Network”, som er et troværdigt bevis og papir på den enkelte elevs kunnen, kompetencer og læring, som kan bruges både i forhold til jobsøgning, uddannelsesforberedende og til videre kvalificering, hvis eleven ønsker dette. Med OCN tages der både forbehold for sociale og faglige kompetencer. Det er dermed din form for ”eksamensbevis” på, hvad du egentlig kan, hvilket for mange unge er en stor anderkendelse at få, hvis man i folkeskolen ikke har passet så godt ind i vores eksamenssystem. Læs mere om denne Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud