Hedeture og ubehag? Gode råd til en bedre overgangsalder

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Overgangsalderen er en periode i kvindens liv, som ingen kan slippe udenom. Det er en periode, der bl.a. er kendetegnet ved hedeture, som kan variere fra kvinde til kvinde. For nogle er de hyppige og kraftige, mens de for andre er knap så slemme.

Hedeture og andet ubehag i forbindelse med overgangsalderen kan skabe store gener i det daglige, og derfor er du naturligvis interesseret i at gøre noget ved problemet, hvis du ofte er hårdt ramt.

Det er desværre ikke muligt at komme hedeture helt til livs, men der er alligevel mange ting, du kan gøre for at lindre det ubehag, der opstår i forbindelse med hedeture i overgangsalderen.

Komme dine hedeture om natten eller aftenen?

Hvis du er en af de kvinder, der ofte rammes af hedeture om natten eller om aftenen, er du sikkert godt og grundigt træt af, at du både skal opleve ubehaget ved en hedetur samt blive forstyrret i din nattesøvn. Men du kan faktisk afhjælpe en del af problemet ved at sørge for, at dit soveværelse er frisk og køligt, når du lægger dig.

Luft gerne ud på soveværelset hele dagen og sov eventuelt med et åbent vindue. Du kan også overveje at købe en tyndere dyne at sove med.

Den rette diæt

For mange kvinder vil den daglige menu påvirke graden af hedeture. Forskellige råvarer som eksempelvis kaffe og krydderier kan gøre en hedetur mere kraftig, mens andre ingredienser kan påvirke lige netop din krop. Derfor er det vigtigt, at du læser din krops signaler, så du bliver opmærksom på, hvilke fødevarer der forværrer dine hedeture.

Der findes også forskellige kosttilskud, som kan afhjælpe symptomerne på overgangsalder. Du kan eksempelvis prøve A. Vogel Menosan, der indeholder udtræk af frisk salvie, som hjælper ved øget svedtendens i forbindelse med overgangsalderenSpar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud