Hvad er en faldstamme, og hvorfor er det så smart?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

En faldstamme kan godt skabe billeder i hovedet af et træ, der bliver fældet og falder til jorden. Du har måske hørt din udlejer nævne ordet uden at have vidst, hvad det betyder. Men en faldstamme er faktisk noget, vi støder på næsten hver dag. Og det er en super smart opfindelse. Nu skal du høre hvorfor.

Hvad er en faldstamme?

Har du flere etager i din bolig, eller har du været inde i en fleretages lejlighedsbygning, har du sikkert set en faldstamme uden at vide, det var det, den hed. En faldstamme er et lodret afløbsrør, der forbinder spildevandet fra alle etager, og lader det løbe med resten af spildevandet ud af din bygning. Når du trækker ud i dit toilet, eller når du vasker op, forsvinder alt vandet gennem det samme rør, som leder det væk fra huset. Ved du nu, hvad en faldstamme er?

Pas på din faldstamme, den er vigtig

En faldstamme kan typisk holde i mange år. Og for at den kan holde sin lange levetid, er det vigtigt du passer på den. Det gør du ved at undgå at skade den eller stoppe den til. Din faldstamme størrelse har en ting at sige, når det kommer til at passe på, at den ikke bliver tilstoppet. Jo mindre den er, jo mindre plads er der til diverse ting og sager, der kunne finde på at løbe med spildevandet. For at undgå en tilstopning skal du ikke putte alle mulige ting i toilettet for eksempel, der ikke hører til i toilettet. Her menes der ting som vatpinde, bind, bleer og andet affald. Det skal du i stedet putte i en skraldespand.

I køkkenet kan du også gøre noget for at undgå en tilstopning. Det indebærer blandt andet at mindske mængden af madrester, der løber igennem.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud