Hvad kan du bruge GPS-sporing til?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)

Vi kender alle sammen til brugen af GPS, når vi skal finde fra et sted til et andet. Så benytter vi nemlig et navigationssystem, der fungerer via GPS. GPS er et system udviklet til brug for militæret i USA allerede i 1970’erne. I 1980’erne fik civilbefolkningen adgang til systemet, og siden 2010 har det fungeret med stor nøjagtighed uanset, hvor på jorden vi er. Derfor kan vi nu blive guidet meget præcist hen til en lokation. Men navigation er ikke det eneste GPS kan bruges til. Det kan blandt andet også bruges til at spore ting. Læs med og få at vide, hvilke andre anvendelsesmuligheder GPS har.

GPS-tracker

Når man benytter GPS til at opspore eller holde øje med ting, kaldes den enhed der bruges til det, en GPS-tracker. Der er ikke grænser for, hvad man kan vælge at holde øje med. Alt lige fra værdifulde genstande til kæledyr og i yderste konsekvens mennesker. Der gælder dog regler for overvågning af personer og det er ikke lovligt at overvåge mennesker uden deres viden. Heller ikke medarbejdere.

Tyverisikring med GPS-tracker

Fordi man kan placere en GPS-tracker på værdifulde genstande, kan GPS-trackeren bruges som en slags tyverisikring. Man kan for eksempel sætte en tracker i sine firmabiler, lastbiler, traktorer, udlejningsbiler og på den måde hele tiden vide, hvor køretøjerne befinder sig. Der er efterhånden også en del forsikringsselskaber, der kun vil forsikre biler fra de højeste prisklasser, hvis de er udstyret med en GPS-tracker, der gør det muligt at spore sig frem til dem i tilfælde af tyveri. Man kan nemlig få en alarm via sms, hvis bilen begynder at køre. På den måde kan man varsko politiet og give dem en reel chance for at fange tyvene.

GPS-sporing til erhverv

Hvis man har en virksomhed med tilhørende firmabiler, kan man bruge en GPS-tracker til at holde øje med bilernes kørsel, hvor den enkelte bil befinder sig i løbet af dagen og, hvor længe en medarbejder har været ved en kunde. Man kan få programmer, der er specielt udviklet til netop dette. Det kaldes flådestyring og sikrer et godt overblik over alle biler og medarbejdere i løbet af dagen. Flådestyringsprogrammet hjælper koordineringsmæssigt og kan ligeledes være en stor hjælp administrativt, da programmet kan tale sammen med andre programmer til ordrestyring, økonomi mm. Med en tracker i firmabilerne er det også muligt at tjekke om nogle medarbejdere skulle finde på at benytte bilen efter arbejde eller i weekenden.

GPS og hastighedsalarm

Hvis man har placeret GPS-trackere i sine firmabiler er det oplagt også at få installeret hastighedsalarmer. GPS-trackeren kan aflæse hastighedsgrænserne under kørslen og giver lyd fra sig, når bilen kører hurtigere end den må. Det er en god måde at undgå, at ens medarbejdere får fartbøder og ræser af sted på vejene fra et sted til et andet.

To forskellige slags trackere

Der findes to forskellige typer af GPS-trackere, som kan bruges til sporing af køretøjer og biler:

  • Der er den flytbare type, som ikke fastmonteres og derfor let kan skifte bil. Ulempen kan være, at denne type GPS-tracker ikke er koblet til bilens batteri og derfor skal sættes til at oplade jævnligt.
  • Der er den fastmonterede type, der som navnet antyder sidder permanent i en bil. Den får strøm fra bilens batteri under kørslen og oplades dermed automatisk, når bilen kører. Det er naturligvis praktisk, da man så ikke pludselig kommer ud for at GPS-trackeren er løbet tør for strøm eller ligger i en anden bil.

Overvågning ikke tilladt

Som tidligere nævnt er det ikke tilladt at overvåge personer uden deres vidende. Når man som virksomhed placerer en GPS-tracker i en firmabil, skal man altså fortælle medarbejderne det. Ellers vil det opfattes som ulovlig overvågning.

Hvad kan du bruge GPS-sporing til?, 10.0 out of 10 based on 1 rating


Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud