Hvorfor låner danskerne penge på nettet og ikke i banken?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Hvert år er der et utal af danskere, der låner penge. Det er dog langt fra dem alle, der låner penge i banken, som det før i tiden var tilfældet. I dag kan du også finde en lang række udbydere af lån på nettet, som danskerne også gør brug af i et stort omfang. Faktisk er der flere og flere, der bevidst vælger banken fra til fordel for at finde et lån på nettet.

Der er mange årsager til, at flere danskere vælger at låne penge på nettet i stedet for i banken. Der bør dog ikke være nogen tvivl om, at det ikke handler om økonomien, da det i stort set alle tilfælde er billigere at låne i en bank frem for på nettet. Det er ofte dét, der gør, at mange vælger banken, mens andre sætter andre fordele højere end lånets pris.

Hvilke fordele er der forbundet med online lån?

Som der også er givet udtryk for, så er der også et væld af fordele ved at låne på nettet, men at det ikke just er prisen, du skal forvente, at kunne hente på ved at vælge denne løsning. I en sådan forbindelse skal du i stedet søge i retning af din bank. Der er dog andre fordele ved at låne online, og er du nysgerrig efter disse, kan du blive klogere herunder.

1. Simpel låneproces

Én af de mest markante fordele er, at låneprocessen er meget simpel. Den er designet til at kunne klares fra enten en PC eller tilmed fra en mobil. Hvis du ikke har et ønske om, at skulle bruge unødig tid på at holde møder eller at skulle fremlægge et væld af dokumenter, så skal du vælge at låne på nettet. Her kan processen klares på et par minutter.

2. Hurtig udbetaling

De mange låneselskaber slår også rigtig meget ned på, at de har en yderst hurtig udbetaling. Det varierer lidt mellem de enkelte selskaber, men ofte er det ikke mere end max. 24 timer. I nogle tilfælde kan du endda få dit lån udbetalt inden for et par timer, men det er dog typisk, hvis der er tale om et mindre beløb på f.eks. 5.000 kr., at det er aktuelt.

3. Minimale krav

Hvis du kaster et blik på de lån, der vises på www.ekonomi.dk, så kan du også se, at der kun er få krav, du skal leve op til, hvis du har i sinde at optage et lån på nettet. For mange er det afgørende, fordi de f.eks. er blevet afvist i banken eller fordi, de ikke har så god en indkomst. Kravene er så små, at langt de fleste kan godkendes til et lån på nettet.

4. Ingen krav til sikkerhed

Hvis du gerne vil låne penge i banken, så er det ikke unormalt, at de stiller et krav om, at du er i stand til at stille en form for sikkerhed, hvis du skal bevilges det givne lån. Vælger du i stedet at låne på nettet, så er det ikke noget, du skal være bekymret for, da det ikke er noget, der stilles krav om – og det ser mange bestemt som en helt klar fordel.

Flere danskere foretrækker at låne på nettet

Som følge af de fordele, der er beskrevet ovenfor, så er der også flere og flere danskere, der foretrækker at låne på nettet i stedet for i banken. Det er også ganske forståeligt, da det ofte er fordele, der er værd at betale en kende ekstra for. I sidste ende er det dog en smagssag, hvorvidt du ønsker at låne online eller i banken.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud