Køb det rigtige aktivitetsur

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Aktivitetsure er blevet et stadig mere populært værktøj til at holde sig aktiv og i form. Ure fra Fitbit, Garmin eller de diskrete lækkert designede VeryFit ure motiverer til at holde styr på alt fra forskellige fysiske aktiviteter, søvn, hjerterytmer og puls. Med den teknologiske udvikling bliver enhederne stadig mere avancerede, og selvom deres præcise nøjagtighed stadig kan diskuteres, er der ingen tvivl om, at de har hjulpet millioner til en sundere og mere aktiv hverdag. Aktivitetsurene kommer i mange forskellige designs og med funktioner, og valget af den rigtige afhænger af, hvad du præcis tænker at bruge uret til. Er der tale om simpel skridttælling eller er man ude i detaljerede analyser af ens sportslige udfoldelser?

Simple øvelser

Mange aktivitetsure er kun i stand til at registrere de mest simple øvelser, såsom gang, løb eller cykling, er derefter beregne de kalorier som er blevet forbrændt med udøvelsen af aktiviteten. Nogle har så flere sportsgrene inkluderet såsom vægte, boksning og svømning. Mere avancerede ure kan derimod analysere på de enkelte sportsgrene, gerne med en GPS-funktion og en bluetooth forbindelse til en app på din smarttelefon eller computer. GPS er især god til at monitorere løb eller cykling, men er med til at øge urets pris og vægt. Læs mere her.

Flere sundhedsfunktioner

Nogle ure har endnu flere sundhedsfunktioner, som f.eks. at holde styr på, hvor meget vand du får drukket og regelmæssigheden og indholdet af dine måltider, herunder kalorietælling. Her har du en liste over egenskaber, som du kan til- og fravælge alt efter behov og pengepung:

  • Det er faktisk ikke alle aktivitetsure, som kommer med den klassiske urfunktion. Nogen er kun lavet til f.eks. at tælle skridt eller måle din puls.
  • Nogle billigere modeller inkluderer ikke måling af hjerterytmer. Men det er dog ved at blive standard for de fleste aktivitetsure.
  • Der kan være stor forskel på levetiden på de forskellige aktivitetsures batterier. De fleste moderne ure har dog en ret solid levetid.
  • Præcision. Med mindre du vil bære rundt med en sensor på brystet eller investerer i en GPS-funktion skal du ikke regne med den store præcision i aktivitetsurets måling af hverken hjerterytmer, puls, kalorier eller afstande. Men de aktivitetsure grundlæggende er lavet til at sikre gradvise forbedringer og i det hele taget motivere aktivitet er aktivitetsurets præcision faktisk ofte forholdsvis underordnet i forhold til at nå sine mål.

Vandtæthed. Langt fra de fleste aktivitetsure er vandtætte. Skal du bruge dit ur til vandaktiviteter, så skal du finde et som er bygget til præcis det.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud