Kom i gang med din billedkunstner-karriere

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Har du gået og tænkt, at det kunne være sjovt at male dine egne malerier og udforske din kunstneriske side? Så er det heldigt, at start-barrieren er ganske lav. Tærsklen til kunstmaleri er ganske lav. En pensel, noget maling og et medium at male på er egentlig alt, der skal til, før du kan begynde at male og dermed begynde din rejse mod at blive en dygtig billedkunstner. Selvfølgelig spiller talent og træning en enorm – og naturligvis langt den største – rolle i forhold til, hvor langt, du kan drive det. Men hermed ikke sagt, at det rigtige grej ikke også kan være med til at skubbe dig i din rigtige retning, eller i det mindste forbedre din oplevelse, imens du dygtiggør dig.

Skaf de rigtige sager, og organiser dem

Der findes, som du givetvis er bekendt med, en række forskellige malingstyper; herunder akvarel, akryl-, oliemaling og flere andre. Akryl er en ret almindelig begynder-malingstype. Som en start giver det god mening at købe primærfarverne rød, gul og blå samt en hvid og en sort tube – med disse kan du blande dig frem til alle regnbuens farver, og samtidig får du en fornemmelse for blandingen af og dynamikken mellem de forskellige farvenuancer. Derefter kan du evt. købe andre farvenuancer, afhængigt af, hvilke blandinger du oftest bruger. Når du har en del forskellige malinger, kan det være en ide f.eks. at finde en trækasse at placere tuberne i, så du ved, hvor du har dem.

Så skal du selvfølgelig have pensler. De findes i alle mulige former, tykkelser, materialer og stivheder, som alle sammen kan bidrage med hver sin effekt i dit maleri. Hvis du er uafklaret omkring, hvad du præcis har brug for, vil det være en god idé at købe et penselsæt i fornuftig kvalitet. Og husk: Du kan altid forhøre de ansatte i en butik med malerartikler.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud