Kom over din tandlægeskræk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Det er de færreste, der rent faktisk synes, at det er sjovt at gå til tandlægen – eller som ligefrem nyder turen til tandlægen. Dog er der nogle, der er decideret bange for at tage til tandlægen, eller som får direkte angst ved tanken. Den kliniske stol og tandlægen, der skal kigge i din mund, mens du selv kigger op mod det skarpe lys, kan fremkalde meget ubehagelige følelser. Faktisk kan følelserne få nogle til at droppe tandlægen, hvilket ofte er til stor fortrydelse. Hvis man dropper de regelmæssige undersøgelser hos tandlægen, kan tandlægeregningerne og de øvrige ubehageligheder hobe sig op – og så starter den onde cirkel. Herunder kan du få nogle tips til, hvordan du kommer over din tandlægeskræk, eller hvordan du blot kommer igennem den, så du kan klare de regelmæssige besøg hos tandlægen.

Vælg en tandlæge, du har tillid til

Hvis du gerne vil igennem din tandlægeskræk, så du kan komme til tandlæge, er det første skridt på vejen at vælge en tandlæge, du har tillid til. Det kan være svært at skabe tillid til en tandlæge, hvis du ikke har været vant til at gå til tandlægen. Hvis det er tilfældet, kan du dog med fordel sørge for at indsamle en masse gode erfaringer om den tandlæge, du har tænkt dig at besøge. Det kan nemlig øge tilliden til tandlægen allerede inden besøget. Der findes rigtig mange gode tandlæger i og omkring Valby. Nogle af dem, der får gode anmeldelser og tilbagemeldingerne, er tandlægerne på Østerbro. Tandlæge Østerbro er en tandlægeklinik, som du bestemt kan tage til, hvis du er bange for at gå til tandlæge normalt.

Gør tandlægen opmærksom på dine udfordringer

Hvis du vil gøre tandlægebesøget så behageligt som muligt for dig selv, er det en rigtig god idé at gøre din tandlæge opmærksom på, at du lider af tandlægeskræk. På den måde kan tandlægen selv forberede sig og behandle dig med mere opmærksomhed. Typisk vil tandlægen gøre med ud af at forklare dig om processen, hvad der foregår, og hvad der skal foregå. Dette kan være med til at berolige dig og skabe den vigtige tillid til din tandlæge.

Lov dig selv en belønning

Det kan være svært at komme afsted til tandlægen, hvis man lider af tandlægeskræk – det kan faktisk være stort set umuligt. Derfor kan det være en god idé at sætte en ekstra motivation for sig selv. Du kan blandt andet love dig selv en form for belønning, når tandlægebesøget er overstået. Belønningen kan bestå af mange forskellige ting, for eksempel en god middag, en tur i biografen eller en ny bluse. Klik her, hvis det er blusen, du går efter – her finder du nemlig mange flotte bluser, der kan give dig motivation til at besøge tandlægen.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud