Ny tørretumbler – guide til køb og vedligehold

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Tørretumbleren er en af de mest værdsatte hårde hvidevarer i hjemmet, da den sparer ganske meget tid tå tørringen af tøj, og samtidig gør den dig uafhængig af ringe vejrforhold. Hvis den gamle tumbler er stået af, og du skal ud og have fingre i en ny model, findes der forskellige løsninger, alt efter hvilke krav du har til maskinen. For at få et indblik i markedet, og dermed de bedste købsforudsætninger, er det fornuftigt at kigge på forskellige test-sider for at undersøge hvilke tumblere, der klarer sig bedst i test. Denne hjemmeside tilbyder omfattende testoversigter af tørretumblere– bl.a. fra Miele, den tyske kvalitetsproducent af hårde hvidevarer.

 

Forskellige modeller og fornuftige overvejelser

Der findes overordnet to slags tørretumblere: aftrækstumbleren og kondenstumbleren.

Aftrækstumbleren forudsætter en aftrækskanal, da denne tumbler leder overskydende luft ud i det fri. Kondenstumbleren har ikke brug for en kanal, da den genbruger luften, og den er dermed lidt mere alsidig hvad angår placering. Til gengæld afgiver den fugt, hvorfor du skal lufte godt ud i pågældende rum. Aftrækstumbleren tørrer tøjet hurtigst, men forbruger tilsvarende mere energi end kondenstumbleren. Kapacitet og energimærkning er to nøgleord i forbindelse med hårde hvidevarer, heriblandt tørretumbleren. Familier på 4-5 medlemmer skal højst sandsynligt have fat i en tumbler med en kapacitet 8-9 kg, hvor enlige og par kan klare sig for et par kilo mindre. Det er dog en fordel, hvis kapaciteten matcher med vaskemaskinens. I lejligheden kan det være fornuftigt med pladsløsninger, som f.eks. en vaske/tørremaskine, der kan klare begge pligter. Her skal du huske på, at maskinen kun kan tørre omkring halvdelen af det vaskede tøj. Energimærkningen er væsentlig ud fra både et økonomisk og miljømæssigt perspektiv. Investerer du i en tumbler i bedste energiklasse (A++/+), sparer du både pengepungen og miljøet på sigt.

 

Effektiv vedligeholdelse = længere levetid

Hvis du behandler din nye tørretumbler pænt, kan du have glæde af den i mange år. Du bør altid rense fnugfilteret, og rengøre den hurtigt, hver gang du bruger tørretumbleren. Aftræksrør på aftrækstumbleren skal renses jævnligt. Kondensatoren på kondenstumbleren bør også renses nogle gange årligt, hvilket også sørger for, at tørretumbleren ikke bruger ekstra energi pga. tilstoppede filtre og beholdere. Dermed sparer du også penge, hvilket du også gør, hvis du husker at bruge tørresnoren, når det er muligt. Så slider du ikke unødvendigt på maskinen, og den holder længere.

 

 Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud