Nytårsforsæt? Sådan kommer du godt igang med motion og fitness

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

At smide et par kilo eller komme i bedre form – det er muligvis de mest klassiske nytårsforsæt blandt danskerne. Også i Valby. Men årsskiftet er da også oplagt til at sige farvel til gamle, dårlige vaner, og i stedet få indarbejdet nogle nye. Her kommer forslag til, hvordan du kommer i gang med træningen, og idéer til, hvordan du kan være vedholdende, så du ikke er tilbage, hvor du startede, inden næste jul.

Start i fitnesscentret

Det danske vintervejr er ikke det sjoveste og mest opmuntrende for en løbetur, og man kan nemt miste motivationen for at træne i det fri, når sne og slud gør skovstier og veje glatte og ufremkommelige. Derfor er det oplagt, at benytte fitnesscentret til at realisere dit nytårsforsæt. Her er forholdene gode året rundt, og din træning kan være langt mere varieret end derhjemme eller i skoven. De fleste fitnesscentre har tilmed gode rabatter først på året, da det er her, der er mest kamp om kunderne.

Husk dog altid godt udstyr. Et par gode løbesko, som er tilpasset din fod og løbemønster, er ideelt i forhold til at undgå skader.

Ofte kan fitnesscentre, træningsudstyr og tilmeldinger til løb, være en større udskrivning, og mangler du hjælp til finansiering nu og her kan du søge et minilån, og hurtigt være på vej til at indfri dit nytårsfortsæt om at komme i bedre form.

Sæt dig et mål

Vil du holde motivationen oppe gennem en længere periode, er det ofte en god idé, at sætte konkrete og realistiske mål for din træning og livsstil. Måske drømmer du om at gennemføre et bestemt løb, om at opnå et vægttab, eller få mere tid til træning i hverdagen. Det kan være, at du gerne vil det hele, men det kan alligevel være smart at prioritere, så din målsætning bliver realistisk. Hvis du allerede efter en uges træning er frustreret over, at du er for langt fra målet, eller hvis en enkelt sygedage ødelægger din træningsplan, har du nok sat dit mål for ambitiøst.

Træningsplan og rutiner

Når du har besluttet dig for dit personlige mål, kan det være en god idé, at fortælle det til familie og venner, så de kan hjælpe og støtte dig. Samtidig vil du også føle en større forpligtigelse i forhold til at overholde din træningsplan.

Træningsplanen er vigtig, for det er dén, der skal bringe dig i mål. Planen kan sagtens indeholde andet end konkrete træningsøvelser; du bør f.eks. også overveje, om du bør ændre vaner og rutiner i din hverdag.

Måske skal du omlægge din kost, eller ændre dine sovevaner, så du får mere søvn. Kost og søvn er ekstremt vigtige elementer, når det handler om sundhed. Beslut f.eks. at gå tidligt i seng nogle dage om uge, så du oplever at være helt udhvilet, når vækkeuret ringer. På den måde får du mere energi, både til dit arbejde og din træning.

Gør det sammen

Fælles træning er smart. Det er både hyggeligt i form af det sociale samvær, men også fremmende for motivationen.

Hvis du har en god ven, der kan hjælpe med til, at du tager din træning seriøst, kan I begge få meget ud af det. Det er sværere at springe en træningsdag over, hvis I har en aftale om at træne sammen, og din ven venter på dig ved hovedindgangen til træningscentret, eller iført løbetøj på den nærmeste natursti. Konkurrenceelementet kan også være en vigtig faktor for nogle, og hvis I begge har defineret nogle konkrete mål, kan det være motiverende at se, hvem der når dem først.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud