Øvelses guide: Oplev en komplet træning med håndvægte

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Med et komplet træningscenter derhjemme behøver du kun et par gode justerbare håndvægte, se mere her, et behageligt liggeunderlag og en solid bænk eller skammel til at udføre forskellige øvelser på.
Nedenfor finder du en miniguide til, hvordan du kan træne dine arme hjemmefra ved hjælp af en række øvelser, hvor håndvægte kommer til sin ret.

Er du nybegynder, kan et par aerobic håndvægte, hvor vægten er fastmonteret, være glimrende som en start. Er du derimod øvet, bør du gå efter nogle vægte, hvor der er en sikker låsemekanisme, og hvor der er mulighed for at tilføre ekstra vægtskiver i siderne.

Hvor meget bør man træne?
Generelt bør du træne 2-4 gange om ugen, hvis du vil se resultater. Heraf skal du lave 1-2 øvelser pr. muskelgruppe. Når du laver øvelserne, bør du lave 1-3 sæt, hvor du her laver 6-12 gentagelser ved hvert sæt.

3 øvelser til smukke arme

Triceps og balder
Hold en vægt i hver hånd og stil dig med strakte ben. Stræk da armene ud foran dig og før dit ene ben bagud, mens du bøjer overkroppen forover. Sørg for, at benet er så vidt muligt i vandret stilling, så ryg og ben er i en lige linje. Spænd op i mave og balder. Træk armene fra strakt stilling op til kroppen i en rolig bevægelse. Gentag 12 gange og skift ben.

Farvel til mormorarmene
Stil dig i en hoftebred position og tag fat om en tung håndvægt (3-5 kg) med begge hænder.  Sørg for, at ryggen er ret og spænd op i maven. Stræk dine arme op over hovedet, og sænk langsomt vægten bagud ned langs din ryg. Albuer og overarme skal være det samme sted, det er kun underarmene, der skal flyttes på. Gentag øvelsen så mange gange du kan holde til. Hold 30 sekunders pause og lav et sæt mere.

Den effektive planke
De fleste af os kender planken. Den er god til allround træning. Start i udgangspositionen og spænd op i mave og bagdel. Bøj en anelse i albuerne for at sikre, at du ikke hænger dig i leddet men derimod bruger musklerne. Stå i den stilling i 30 sekunder, hold 1 minuts pause og gentag.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud