Oplev Skanderborg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Skanderborg er en by med mange egenskaber. Udover at byen er indrammet af smukke naturopgivelser såsom store skovområder og kredser rundt om Skanderborg sø, bydes der også på nogle oplevelser i Skanderborg. Først og fremmest emmer Skanderborg af historie når det kommer til kongerækken. Det første stop på din tur i byen bør derfor være Slotskirken. Kirken ligger smukt ned til vandet og er placeret på en høj, som giver en wow-effekt når man ankommer til kirken. Det er ikke en speciel stor kirke, men der er siddepladser både nede og oppe hvor man kan få et godt view af hele kirken indvendigt.

Danmarks smukkeste festival

By navnet Skanderborg bliver sjældent nævnt uden det dertilhørende ord; SmukFest. Siden 1980 har Skanderborg festival eksisteret – dengang var der kun 600-1.000 mennesker der deltog i festlighederne. I dag rummer byen hvert år mere end 50.000 besøgende der kommer til den berømte festival, også kaldet Danmarks smukkeste festival. Her optræder nogle af verdens største navne inden for musik på de store scener der er opført i den idylliske bøgeskov. I ugerne op til at festivalen starter, begyndelsen af august hvert år, arbejder en masse frivillige hårdt for at få scener, boder, campingområder mm. op at stå. Er man glad for festival, musik og fællesskab er det værd at tage på Skanderborg festival!

Oplev Ole Lund Kirkegaard i byen

Den kendte forfatter Ole Lund Kirkegaard er opvokset i Skanderborg by. Det bærer byen i den grad præg af, da der flere steder i byens centrum er store vægmalerier med karakterne fra hans utal af bøger. Der er også opført figurer og fliser med karakterne i byens gader. Lille Virgils hus står også placeret i centrum, tæt på det store kulturhus. Hvis man går i Skanderborgs gamle gader kan man også tage et smut forbi hans barndomshjem.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud