Opvaskemaskinen klarer skærene

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Dem der har prøvet at leve med en opvaskemaskine i hjemmet ved, at det bliver svært at gå tilbage til børste og balje igen, da opvaskemaskinen tilbyder en ganske stor bekvemmelighed og en lettelse af hverdagens forpligtelser. Hvis du er træt af at vaske op i hånden, eller hvis den gamle maskine er stået af, skal du højst sandsynligt have fat i en ny opvaskemaskine. Det kan være fristende at springe på et godt tilbud i en hurtig handel, men der er dog lige et par overvejelser, som er fornuftige at gøre sig i forbindelse med investeringen, således at du undgår diverse faldgruber. Her følger en lille købsguide.

 

Forbrug, støj og specifikationer

Det kan være oplagt at købe opvaskemaskinen brugt til billige penge, men du bør altid være opmærksom på maskinens energimærkning. Du bør her overveje hvor meget du skal bruge maskinen, men som udgangspunkt er det fornuftigt at investere i en maskine med A++ eller A+++ mærkning, der på sigt sparer dig flest penge og samtidig skåner miljøet mest muligt. Husk at lægge mærke til maskinens decibelniveau, hvis du gerne vil undgå støjgener. En støjsvag maskine ligger typisk under 45 dB, hvor en maskine på over 48 dB vil kunne høres ganske tydeligt. Maskinerne kommer med mange forskellige specifikationer, og her skal du overveje dine behov. Har du brug for programmer til kvikvask eller en øko-venlig vask, og hvor stor en kapacitet har du brug for? Vil du helst have en kurv eller en skuffe til bestik, når det kommer til maskinens indretning? Hvis du overvejer nogle af disse forhold, står du med et godt udgangspunkt inden købet. Til yderligere hjælp kan du undersøge hvilke maskiner, der klarer sig bedst i test, hvilket du bl.a. kan finde ud af på denne hjemmeside.

 

De forskellige udgaver

Opvaskemaskinerne kommer i mange udgaver. Indbygningsmaskinen er nok den mest velkendte og placeres under køkkenbordet med egen front. Den integrerbare opvaskemaskine har stort set samme træk, men den bliver leveret med en frontlåge, der passer til køkkenlågerne, så den fuldstændig kan integreres i køkkenet. Disse maskiner har en gennemsnitskapacitet på omtrent 12 kuverter. Er pladsen trang i det københavnske hjem, kan du også investere i enten en smal opvaskemaskine (ca. 45 cm) eller en bordopvaskemaskine (kan placeres på bord), hvor sidstnævnte kun har plads til ca. 4-6 kuverter. Opvaskemaskinen kan også fås som fritstående model med beklædning på alle sider.

 

 Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud