På tur til bogforum 2012

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)

Det er relativt få ord, man har i hovedet, før man vælger at glide ind ad sluserne til bogforum. Men når man træder indenfor døren, er de der, i alle farver og afskygninger. Nogle i kursiv, andre bold, nogle med blod på og andre som en digital grænseflade der skal udvide vores horisont. Jeg ved nu umiddelbart ikke om min horisont blev udbygget, men om alt andet lige befandt jeg mig i et mekka af bøger. Midt i en samling mennesker der alle havde deres egen grund til at være der. Der var folk der forsøgte at sælge bøger. nogle forsøgte at overbevise folk om e-bogens genialitet, nogle ville sprede visdom,

best place to check credit score

tro på engle, politik, sportsfanatikere, lyrikere, DR kommentatorer, kørestolsbrugere og strikkemisbrugere, samt mange flere.

Jeg havde for øje at vandre igennem det store udvalg af forlag, for at se om der var kommet nogen, som umiddelbart tiltalte mig mere end mit nuværende. Jeg ville nu også gerne lige vandre forbi mit eget forlags udstilling, for at sikre mig at bogen var repræsenteret og at den stod godt. Til alt held gjorde den, og jeg fik da også hilst på min redaktør og ønsket ham en fortsat lækker weekend. Der var der nogle små mindre forlag, som sprang mig lidt i øjet da jeg gik rundt, hvilket absolut kun er sundt, så vi skaber noget alsidighed i branchen. Et forlag som Spring, virkede entusiastiske og friske i der måde at servere bøger på. Stort plus til dem. Derudover var det lidt skræmmende at se Gyldendal havde taget patent på 1/4 af selve lokalet, med scene og bogudvalg. Det var nærmest monopolistisk og mastodontisk at vandre forbi. Ærefrygt ellers foragt?

Jeg tillod mig at sætte mig ned og lytte til et foredrag med Kurt Thybo og Jørgen Leth, og der små sportshistorie på faglitteraturens scene. Hvor en spændene debat omkring at sportsbøger ikke er “rigtige bøger” var i gang, og det er absolut noget som mange boglæsere mener. Om alt andet lige, er forfatteren bag bogen om Zlatan, “Jeg er Zlatan” af David Lagercrantz, indstillet til en Augustpris i Sverige.  Noget som netop kendetegner disse nye sportsbøger, er deres evne til at formulere disse mennesker som poetiske engle der dedikerer der liv til en krig på motivation, blod, sved og tårer.  Om noget, må det da kræve sin forfatter at formulere, bogen praktisk i sin research men også i sin formulering. Så væk med snobberne! 😉

Med mig hjem, fik jeg et par gratis bøger, noget debat til eftertanke og inspiration til valg af forlag.  Var du afsted og  fik du noget med hjem?

På tur til bogforum 2012, 9.0 out of 10 based on 1 rating


Spar op til 80% med Valby deals
Tags: , ,Læsertilbud