På udkig efter ny vaskemaskine? Dette bør du vide

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Mange vil sandsynligvis nikke genkendende til, at vaskemaskinen er en ganske betydelig hjælper i hjemmet, da tøjvask er en uundgåelig del af hverdagen. Derfor er det også vigtigt, at vaskemaskinen passer så præcist som muligt til de behov, som du og din familie end måtte have i forbindelse med tøjvask. Det kan nemlig være en væsentlig kæp i praktiske hjul, hvis maskinen ikke fungerer efter hensigten. Hvis du overvejer at investere i en ny vaskemaskine, er der derfor en række forhold, som er fornuftige at tage stilling til.

 

De forskellige maskintyper

De frontbetjente vaskemaskiner er mest udbredte i Danmark og har som udgangspunkt den største kapacitet, som dog tilsvarende kræver en del plads, hvilket gør det vigtigt at have styr på målene. Der skal også være plads til lågen, og maskinen skal kunne tilsluttes vandtilførsel samt afløb. Da lågen sidder på fronten, skal du bukke sig ned for at åbne den, hvilket kan være lidt irriterende, hvis du evt. har problemer med ryggen. Disse problemer slipper du imidlertid for, hvis du investerer i en topbetjent vaskemaskine, hvor låget sidder i toppen. Denne udgave optager samtidig mindre plads, hvilket dog giver en mindre kapacitet. Hvis du ingen tørretumbler har, kan du med fordel kigge på en kombineret vaske/tørre maskine, som kan administrere begge opgaver. Den er naturligvis pladsbesparende, men det er samtidig værd at være opmærksom på, at maskinen ikke kan tørre nær så meget tøj, som den kan vaske (ca. halvdelen). Savner du et lille overblik over markedet, kan du evt. besøge denne ’bedst i test’ hjemmeside, der bl.a. har en testoversigt af vaskemaskiner fra AEG.

 

Kapacitet, forbrug og støj

Valget af en ny vaskemaskine bør i princippet afhænge af husstandens størrelse og tiltænkte vaskeforbrug, hvilket omhandler maskinens kapacitet samt energi- og vandforbrug. Enlige eller par bør kunne nøjes med en maskine på 6 kilos kapacitet, hvor større familier nok skal et par kilo op. En billig eller brugt vaskemaskine kan sommetider ligne en fornuftig løsning, men hvis du påtænker at vaske relativt meget, er der størst besparelser at hente, hvis du investerer i en maskine i en høj energiklasse (A ++/+). En sådan maskine er også mindre belastende for miljøet, hvilket er til gavn for alle. Vaskemaskiner kan jo støje en smule, så hvis du har en holdning omkring støj, skal du også huske at kigge efter støjspecifikationerne.

 

 Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud