Når man gerne vil gå tur med sin hund i skoven eller engen følger der desværre en ulempe med – nemlig flåter. Vi har vænnet os til, at skovflåten er der, men nu er der kommet en ny slags flåt til Danmark. Den hedder engflåten og fører også farer med sig. Derfor er det endnu vigtigere end tidligere at sørge for, at flåterne slet ikke sætter sig på din hund. Det er muligt med Tic-Clip. Læs med og få viden og både engflåten og Tic-Clip.
Den velkendte skovflåt
Alene i Danmark findes der i omegnen af 500 forskellige slags flåter. Den vi kender bedst er skovflåten. Den lever, som navnet antyder, i skovområder og er aktiv fra slutningen af marts til slutningen af september afhængig af temperaturen. En skovflåt bider mellem 2 og 3 gange i løbet af sæsonen. Skovflåten kan være farlig for både hunde og mennesker, da den kan overføre smitte fra dens tidligere værtsdyr. Nu er der imidlertid kommet en ny slags flåter til Danmark, som bringer nye farer med sig.
Ny farlig flåt i Danmark
Den nye type flåt har fået navnet engflåten. Den lever godt nok også i skoven, men i tillæg ved sø og eng – deraf navnet. Den ser anderledes ud end skovflåten – blandt andet er den næsten dobbelt så stor – og smitter med andre sygdomme end skovflåten. Mennesker, der bliver bidt af engflåten, kan blive smittet med bakterier, som kan forårsage infektion i bidsåret. Hunde kan smittes med parasitter, der udgør så stor en fare for hunden, at den kan dø efter bare ét bid.
Engflåten er kommet fra Holland
Igennem de sidste år har engflåten bevæget sig til Danmark fra Holland. Den er højst sandsynligt kommet til landet med blandt andet sjakaler, der har krydset den danske grænse. På en død sjakal er der nemlig på et tidspunkt blevet fundet hele 23 engflåter. Engflåten er observeret flere steder i landet både på Bornholm, i Nordjylland og i nærheden af Skanderborg.
Dødsensfarligt bid
Endnu er den nye flåt dog ikke blevet det store problem, som den er blandt andet England, hvor der i 2018 måtte lukkes et område af efter, at op til flere hunde var blevet bidt af engflåten med døden til følge. Når det drejer sig om bid fra engflåten, ses der ingen symptomer før sygdommen er så fremskredet, at behandling er nytteløs. Der er derfor ikke noget, der kan gøres for at redde hunden, når den først er smittet.
Undgå at flåterne bider sig fast
Den eneste måde at sikre sin hund eller kat er ved at forhindre, at flåterne sætter sig på dem i det hele taget. Derfor er der udviklet et produkt, der hedder Tic-Clip. Tic-Clip er blevet til via års forskning i insekter og frekvenser. Alle ting udsender i større eller mindre grad frekvenser. Ved at lave forsøg med forskellige frekvenser kom det tyske Anibio frem til det resultat, at flåter og lopper ikke kan lide bestemte frekvenser. Når et metalstykke ”lades” med de pågældende frekvenser og hænges i hundens halsbånd, vil det yde beskyttelse både angreb fra både flåter og lopper.
Sådan virker Tic-Clip
Du skal fastgøre Tic-Clip i din hunds eller kats halsbånd. Virkningen viser sig efter fem til syv dage.
Da Tic-Clip i princippet er et stykke metal, der er det, som Anibio kalder ”ladet med bioenergi”, har produktet den store fordel, at det virker op til to år uden batteri og i tillæg tåler vand. Hos foderbasker.dk har vi selv lavet en lille test af produktet. Vi satte Tic-Clip på to hunde og lod dem gå med dem i fire uger. Til en start var der ingen forskel, men efter fem til syv dage blev flåterne væk. Hundene kunne gå ture i naturen, uden at flåterne angreb dem.