Sådan anskaffer du dig en altan – hele processen fra start til slut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Det er en større proces at anskaffe sig en altan, da der er mange forskellige aspekter af hele denne proces, som alle kan tage mere eller mindre tid. Derfor er det sundt at holde in mente, at der sagtens kan gå fra et halvt til et helt år, før du har fået monteret din altan. Derfor bør du være varsom overfor firmaer, der lover at gøre dette betydeligt hurtigere end dette. Det er særligt farligt at vælge og vrage på baggrund af dette, da der er visse processer, der er svære at fremskynde, hvilket eksempelvis kan være anskaffelsen af en byggetilladelse. Men hele processen starter med et tilbud.

1. Tilbud på altanen

Dette slutter med en underskrevet kontrakt, hvor du skriver under på en type af altan og prisen på denne. Forud for dette sker der dog en dialog mellem dig selv og dit udvalgte firma, og det rette firma vil kunne hjælpe dig med at få styr på en masse formalia. Her er det relevant at læse op på diverse regler, som kan eksistere indenfor ejer- og andelsforeninger. Selve byggetilladelsen falder først efter underskrivelsen af kontrakten, hvorfor det er vigtigt at have en god dialog med det udvalgte firma.

2. Projektering – tegning og regning

Så snart kontrakten er underskrevet, så går firmaet i gang med at tegne og regne. Der tegnes arkitekttegninger over bygningen, og der regnes på, hvordan sikkerheden maksimeres med installationen af en altan. Dette afsendes til sidst til kommunen, som skal give en tilladelse til byggeriet – denne tilladelse kan godt lade vente på sig i to til tre måneder.

3. Produktion af selve altanen

Her går smeden i gang med at producere altanen, som skal monteres på din bolig. Der kan typisk gå op til to måneder, fra at altanen er bestilt, til den bliver leveret.

4. Monteringen – hurtig og effektivt

Her begynder selve monteringen, hvorfor du her vil kunne træffe firmaet ved din bopæl. Her er en tommelfingerregel, at monteringen af én altan tager lige under en uge. Dette er så at sige den del af processen, som tager kortest tid.

5. Aflevering af altanen

Altanen bliver monteret, inspiceret og afleveret – men det stopper ikke her. Her kan du regne med, at firmaet vil foretage eftertjek af altanen, og disse skal gerne ligge ét år efter og omtrent fem år efter. Dette er relevant, da man vil sikre sig, at altanen er maksimalt optimeret i forhold til sikkerhed.

Du kan læse mere om hele processen fra tilbud til aflevering, hvis dette har fanget din interesse.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud