Sådan finder du den rette A-kasse

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Hvis man uheldigvis skulle miste sit job, vil man ikke længere modtage løn fra sin gamle arbejdsgiver, og det kan herfor være en udfordring at få økonomien til at hænge sammen i den periode, man er ledig. Her kommer A-kassen ind i billedet. A-kasse er en forkortelse for arbejdsløshedskasse, som også kan ses som en form for forsikring, der vil dække økonomisk, hvis man skulle miste sit arbejde. For at kunne blive berettiget til disse dagpenge, man kan få, når man er ledig, er det nødvendigt at være medlem af en A-kasse, hvilket vil kræve et medlemskontingent – netop som i en fagforening. Når man mister sit arbejde, er der også den mulighed, at man kan få kontanthjælp, men for at få det, er der mange krav, der skal opfyldes, hvormed det langt fra er sikkert, at man kan få kontanthjælp. Så hvis man vil være sikker på en indtægt, hvis man skulle blive fyret, kan det være ganske fordelagtigt at være medlem af en A-kasse.

Lokal A-kasse?

Når man skal have valgt en A-kasse, er der flere forskellige ting, man skal overveje, således man finder den rette, og her kunne man eksempelvis vælge at se på geografien. Det kan i nogle henseender være en fordel at vælge en A-kasse med servicekontor inden for en overskuelig afstand, således man ikke skal benytte meget tid og mange ressourcer, når man skal til et møde. Herudover kan det være en fordel at overveje, om A-kassen skal være fagspecialiseret. At en A-kasse er fagspecialiseret betyder, at den kender til ens givne fag og anerkender strejkeretten. Modsat de fagspecialiserede A-kasser er der de tværfaglige A-kasser, som er som oftest tilknyttet politiske partier, mens de ikke holder på retten til at strejke.

Hvor mange dagpenge kan man få fra sin A-kasse?

Det kan også være en fordel at vide, hvor mange dagpenge man kan få fra sin A-kasse, såfremt man skulle blive ledig over en periode. Når man arbejder som lønmodtager, er man berettiget til at få 90 % af sin løn i dagpenge. Man skal holde in mente, at procentsatsen beregnes af det senest indberettede lønbeløb, hvormed dagpengesatsen altså er individuel. Med en billig A-kasse er man altså sikret at få en indkomst på trods af, at man er blevet ledig fra sit arbejde.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud