Sådan finder du den rette plæneklipper

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Når foråret banker på, betyder det, at det igen er sæson for at trimme græstæppet i haven. Da græsset, som bekendt, er flink til at gro hurtigt, betyder det også en del ture med plæneklipperen (græsslåmaskinen). I den forbindelse er det vigtigt, at du har en plæneklipper, der passer til dine og din haves behov. Der findes en forskellige løsninger, når det kommer til plæneklippere, som dog primært afhænger af din haves størrelse. Denne lille købsguide tilsigter at give dig det fornødne overblik over de forskellige modeller, således at du har de bedste kort på hånden, hvis du skal investere i en ny plæneklipper.

 

Lad evt. robotten hjælpe dig

Robotplæneklipperen er en lidt nyere spiller på plæneklippermarkedet, og denne fikse opfindelse kan gøre din hverdag betydeligt lettere, hvorfor dens popularitet også er støt stigende. Der findes efterhånden adskillige modeller af robotplæneklippere, så det er som udgangspunkt en god idé, hvis du laver lidt research på området. Her kan forskellige ’bedst i test’ hjemmesider, som f.eks. denne, bidrage til det forkromede overblik. Robotplæneklipperen slår græsset ved hjælp af et ret avanceret knivsystem, som sikrer en tæt og jævn klipning. Den kan især være guld værd, hvis du har en have i en anseelig størrelse. Når det er tid til græsslåningen, skal du blot fastsætte klippeniveauet på maskinen og afmærke det ønskede græsområde med afgrænsningsledninger (så maskinen ikke kører over diverse blomsterbede). Så arbejder den fuldautomatiske og støjsvage plæneklipper, alt imens du kan foretage dig noget andet. Priserne på robotplæneklipper er ofte en smule højere end ved de mere traditionelle modeller, og det er dermed også fornuftigt, hvis du investerer i en alarm til maskinen i tilfælde af tyveri.

 

Klassikerne

En anden fornuftig plæneklipper til den store have er den benzindrevne model, som både er robust og kommer med den bredeste klippevide. Benzinen gør dog, at den larmer en smule mere end de andre udgaver. Plæneklipperne findes naturligvis også som eldrevne, hhv. ved hjælp af ledning og batteri. Ledningsmodellen kan være en smule upraktisk, da den jo kræver en stikkontakt, og samtidig skal man være opmærksom på ledningen. Her kan det være hensigtsmæssigt med en batteridreven model (også kendt som en akku-plæneklipper), som dog også er en smule dyrere. Den lille, og håndskubbede, cylinderklipper er anvendelig i forbindelse med en mindre have, f.eks. i byen, og den sikrer dig både motion og en tætslået plæne.

 

 

 

 



Spar op til 80% med Valby deals






Læsertilbud