Sådan gør du, hvis du bliver ledig

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Det er umuligt at komme med en præcis spådom om fremtiden, og derfor er det en god idé at forberede sig på, at ting kan gå galt. En af de ting, som kan spænde ben for en tryg og komfortabel tilværelse, er arbejdsløshed.

Arbejdsløshed, særligt hvis den er ufrivillig og uventet, kan have store konsekvenser for privatøkonomien, hvis man ikke har taget en række nødvendige forbehold og lagt en plan på forhånd. Det kan være fristende at tage det, som det kommer, hvis man føler sig sikker i sit job, men det giver en bedre nattesøvn, hvis man har gjort sig lidt tanker om, hvordan man vil agere i tilfælde af en fyring fra jobbet.

Sørg for at sikre en indtægt

Hvis du bliver arbejdsløs, kommer der selvsagt ikke længere penge ind på kontoen. Afhængigt af din eksakte situation kan du måske få ret til kontanthjælp, men det er på ingen måde sikkert.

Du kan dog sikre dig en fast indtægt i en rum tid ved arbejdsløshed, hvis du har tilmeldt dig en a-kasse. Som medlem af en a-kasse får du ret til dagpenge, som automatisk sættes ind på din konto hver måned.

Reglerne omkring dagpenge er dog ikke helt simple, og derfor kan det være en god idé at sætte sig ind i dem, så du for alvor er rustet og klar til en situation som arbejdsløs. Hos A-kasse-guiden.dk er de specialister i netop a-kasser, dagpenge og de mange regler, så det er bestemt tiden værd at give siden et kig. Du finder a-kasse-guiden her: https://a-kasse-guiden.dk/

Begynd at lede efter et nyt job

Det giver sig selv, at man ikke kan gå igennem hele livet uden et job, og selvom dagpenge fra en a-kasse kan sørge for, at du kan holde næsen oven vande i en rum tid, vil kassen før eller siden lukke i, hvorefter du igen er uden en indtægt.

Det giver derfor god mening at begynde at lede efter et nyt job mere eller mindre fra den dag, du får den dårlige nyhed om, at du skal pakke dine ting fra arbejdspladsen.

Der findes mange måder at søge efter nye jobs på, og de mest gængse er populære er jobbanker, LinkedIn samt venner og netværk. Dit lokale jobcenter kan formentlig også være behjælpelig med at få dig tilbage i et job.

Ro på – det skal nok gå!

Det kan være et kæmpe chok at blive arbejdsløs, hvis man ellers altid har været i beskæftigelse. Det er dog vigtigt at huske på, at der er rigeligt med jobs i øjeblikket, og at du med stor sandsynlighed nok skal vende tilbage til arbejdsmarkedet før eller siden.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud