Sådan holder du dit trægulv flot i mange år

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Er du i tvivl om, hvordan du holder trægulvet pænt, så er slibning og behandling af gulv nøgleordene. I denne artikel vil du få bud på, hvordan du skal gøre, og hvilken behandling, der egner sig bedst til dit gulv.

Måske har du oplevet følgende scenarie. Du tager et kig på dine trægulve, hvor solen står direkte på, og du opdager, at der virkelig er mange ridser. Det nager dig. Så du tænker, at nu skal der gøres noget ved det. Men spørgsmålet er, hvad skal du stille op med gulvene?

 

Skal dit trægulv slibes?

Slibning er en effektiv metode til at fjerne ridser i trægulvet. Men først skal du finde ud af, om dit gulv overhovedet kan tåle slibning.

 

Har du et laminatgulv, kan du ligeså godt glemme alt om at slibe gulvene, for det kan ikke tåle slibning. Slidlaget er nemlig meget tyndt. Hvis du er usikker på, om dit gulv er laminatgulv, så kan du fjerne fejelisten og komme et lille spejl ned for at se tykkelsen. Er der mindre end 2-3 mm., så kan du ikke slibe gulvet.

 

Har du derimod et massivt gulv eller lamel gulv, så kan du slibe gulvene. Det massive trægulv vil typisk kunne klare de fleste former for slibning, mens lamelgulve kun tåler nogle slibninger. Ved lamelgulv er det slidlaget, som afgør, hvor meget du kan slibe ned. Et lamelgulv består af flere lag. Hvis det øverste slidlag kun er 2 mm., hvilket nogle lamgulve er, så har de svært ved at tåle slibning, for så bliver næste lag synligt.

 

Hvis du er meget usikker på, hvordan du skal gøre, og hvor ofte du skal slibe trægulve, kan du kontakte en professionel. En af de gulvfirmaer, der blandt andet opererer i Valby er Keis Gulv & Service. De kan hjælpe dig med slibning af gulv. Keis Gulv & Service servicere også København, Amager og Kastrup.

 

Behandling med olie og lud

Er dit gulv et lyst trægulv, og ønsker du, at det skal forblive dette, kan du bruge lud til at behandle gulvet med. Det gør, at gulvet ikke bliver gulligt. Der er dog forskellige lud typer, så spørg i butikken, hvilken der passer til dit gulv.

 

Du kan også benytte olie til dine gulve, som giver gulvet en pæn og ren overflade. Og så er det funktionsdygtigt ved, at det holder slid væk. Husk at få den grundigt ned i træet. Det skal trække i cirka 30 minutter, hvorefter det overskydende olie fjernes med en klud. Giv det gerne en gang mere den efterfølgende dag. Og skal det gå ordentligt til, kan du også foretage en mellemslibning med maskine og give det olie 2 gange mere.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud