Sådan investerer du i ETF’er

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Hvis du interesserer dig for finans og investeringer, har du formentligt allerede hørt om ETF’er. En ETF – eller en Exchange Traded Fund, som forkortelsen dækker over – er en pulje af forskellige aktier, som er lagt sammen til én aktie; lidt a la en investeringsforening. Når du køber en ETF, investerer du dermed i alle de bagvedliggende aktier, som ETF’en dækker over.

Men er det overhovedet en god idé at forsøge at styrke din økonomi ved at investere i ETF’er? Og hvordan kommer du i så fald i gang med det?

Spred risikoen med en eller flere ETF’er

Om det er en god idé at investere i ETF’er eller ej, afhænger i høj grad af, hvad formålet med din ETF-investering er. ETF’er er nemlig særligt gode til én ting; nemlig at sprede risiko. Lad os tage et eksempel. Du ønsker at investere 10.000 kr. i robotaktier, men du er i tvivl om, hvilke robotaktier, du skal vælge. Samtidig er du interesseret i at sprede din risiko, da du ikke føler dig tryg ved at investere i blot én robotaktie.

Her er ETF’er en oplagt løsning. Du finder blot en ETF, der dækker over robotaktier, og investerer i den. Dine 10.000 kr. fordeles nu udover en række robotaktier, og du slipper for at skulle udpege en enkelt. Samtidig spredes din risiko, og du er ikke afhængig af udviklingen i ét selskab sammenlignet med, hvis du blot købte en enkeltaktie.

Sådan kommer du i gang

Investering i ETF’er er i princippet lige så nemt som at investere i aktier. Du skal blot finde den eller de ETF’er, du ønsker at investere i, hvilket du kan gøre her. Herefter vil kursudviklingen i dine ETF’er følge de underliggende selskaber således, at du eksponeres mod den eller de sektorer/geografiske områder/aktietyper, du ønsker.

Hvis du ikke allerede har oprettet en handelskonto online, kan det anbefales at åbne en hos Saxo Bank. Her får du adgang til en prisvindende platform med mere end 3.000 forskellige ETF’er fra flere end 30 forskellige børser overalt i verden. Det er gratis at oprette en konto, og du kan tilmed oprette en demokonto, hvor du kan handle med fiktive midler, indtil du føler dig komfortabel med at investere dine egne penge i ETF’er. Det er særligt relevant for dig, der aldrig har prøvet at investere før.

Besøg Saxo Banks hjemmeside i dag og kom i gang med at investere i ETF’er – det er nemmere, end du tror!Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud