Sådan kommer du i hus med nytårsforberedelserne

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (1 vote cast)

Juleaften er for mange en aften, der skal holdes i familiernes skød, hvor nytårsaften står i vennernes tegn. Det er dog forskelligt, hvorledes nytårsaften bliver afholdt hos folk, og nogen gør mere ud af det end andre. I denne artikel er der lagt op til et ordentligt brag af en nytårsfest med hvad dertil hører af madforberedelser, festlige dekorationer og underholdning helt frem til midnat, hvor klokken slår ind til et nyt år.

Guiden til den perfekte nytårsaften

  • Dekoration

Når et nyt år er i vente, pynter de fleste deres hjem op med guirlander, balloner, serpentiner og andet festlig pynt. Glimmer, farver og konfetti.
Skal årets nytårsaften holdes i eget hjem, er det oplagt at gøre noget særligt ud af borddækningen med dug, servietter, bordbomber, knallerter, balloner ned fra loftet osv.
Giv gæsterne en følelse af, at aftenen netop bliver årets sidste fest, som skal fejres med manér. Find inspiration på nettet eller i magasiner til flot og dekorativ nytårspynt.

  • Mad og våde drikke
    Typisk bliver der serveret kolde bobler eller anden form for velkomstdrinks i forbindelse med dronningens nytårstale. Det er en god måde at byde sine gæster velkomne på med dertil nogle snacks på bordet. Det vækker appetitten og er en god ledsager til velkomstdrinken. Nødder, oliven, chips, pesto osv.
    Nytårsmenuen kan være sammensat af én selv eller bestilles udefra. Mange spisesteder og cateringvirksomheder sammensætter hvert år lækre nytårsmenuer, så man slipper for at stå flere timer i køkkenet den aften. I stedet kan man være til stede ved sine gæster.
    Afslutningsvis hører kransekage og bobler til, når de sidste minutter tælles ned til det nye år. Se mere her og find inspiration eller hjælp til nytårsmenuen.

Underholdning
Forbered en festlig playliste med gammelt- og ny musik, som de fleste kan synge med på.
Læg små sedler under hver gæsts tallerken, hvor der står en lille opgave, de hver skal udføre i løbet af aftenen – det kan være at være ansvarlig for at udbringe en skål, huske at skænke vin op til sidemanden eller noget tredje.
Hver gæst kan også sige et nytårsforsæt, som de ønsker at overholde i det nye år. Det kan samtidig være med til at starte nogle gode samtaleemner.

Sådan kommer du i hus med nytårsforberedelserne, 5.0 out of 10 based on 1 rating


Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud