Sådan får du en bedre nattesøvn med ventilation på soveværelset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Uden din nattesøvn er du ikke meget værd dagen efter, og derfor kan det naturligvis betale sig at give dig selv de bedste forudsætninger for at få sovet og hvilet tilstrækkeligt hver nat.

Derfor har du købt en god seng og indrettet dig behageligt på soveværelset, mens du på samme tid sikkert også sørger for at holde en kølig temperatur om natten og dække lyset fra vinduerne til med nogle gode gardiner.

Men en god seng, mørke og stilhed er ikke nok til at give dig de bedste betingelser for en god nattesøvn. Luftkvaliteten på dit soveværelse har nemlig også betydning for din søvn, og det kan derfor betale sig at tænke lidt over, hvordan du kan forbedre indeklimaet på dit soveværelse.

Det kan du bl.a. gøre ved at holde vinduet åbent natten igennem, så du er sikret en konstant strøm af frisk luft, som vil udskifte den gamle. Men hvad gør du om vinteren, når det er for koldt til at sove med åbent vindue?

Her er en ventilator til soveværelse dit bedste valg. En ventilator er en praktisk, lydløs og effektiv måde at sikre frisk luft på soveværelset døgnet rundt – også om vinteren.

Konsekvenser af at sove i et indelukket rum

Hvis du sover i et lukket soveværelse med både lukkede døre og lukkede vinduer, kan mængden af CO2 i luften blive så høj, at det påvirker din nattesøvn. Din ånde indeholder CO2, og hvis der ikke luftes ud på soveværelset, vil CO2-niveauet langsomt bliver højere, så du ikke får så meget ilt, som du har behov for til at sove godt.

I et indelukket rum bliver der desuden hurtigt fugtigt, da din ånde indeholder store mængder af fugt. Fugt giver gode vækstbetingelse for husstøvmider og skimmelsvamp, hvilke begge er sundhedsskadelige for dig og din familie at opholde jer i.Spar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud