Sådan implementerer du bedst hyggen i stuen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Det er i dagligstuen, fjernsynet, boghylden og den flotte og komfortable lænestol som regel får lov at præge. Her er lagt op til at falde til ro, flade ud og hygge sig! Derfor er det også særdeles vigtigt for stuen, at man her kan trække sig tilbage i rolige, flotte og behagelige omgivelser.

Mangler din stue et element af hygge? Så er du kommet til det rette sted. Her bliver du guidet igennem, hvordan du bedst muligt får implementeret hyggen i din stue!

Udnyt pladsen optimalt

Tag hyggen med helt ind i alle afkroge af stuen. Brug væggene til at pynte op. Her kan du både hænge en masse flotte billeder op, og sætte hylder op til pyntegenstande. Du bør overveje, hvilke farver der skal gå igen i stuen. Her vil varme farve bidrage til den hyggelige stemning. Ligeledes gælder for møbelmaterialet træ, der giver fornemmelsen af hjemlighed og natur.

Hæng en hylde i træ op over lænestolen med plads til et lille udvalg af gode bøger, hvor der også kan være plads til at hvile en kop, mens man sidder og læser. Denne slags svævende hylde er perfekt til dekorative genstande i hjemmet. Modsat kan du benytte fritstående hylder til planter og bøger. Disse hylder kan du rykke rundt med, så stuen altid kan få et nyt udtryk.

Sørg for at indtænke din overordnede æstetik i valg af pyntegenstande, hyldefarver og hyldetyper, når du indretter stuen.

Stuens omdrejningspunkt

For at gøre stuen rigtig hyggelig, bør indretningen invitere til hyggelige og rolige aktiviteter. Lad stuen fylde med tekstiler. Et dejligt, blødt gulvtæpper til fødderne og uldne tæpper til kroppen, inviterer til stillesiddende aktiviteter med god samvittighed.

Er du selv glad for at strikke, eller har du venner og familie, der elsker at tage strikketøj med, når de besøger dig, så bør du anskaffe dig en garnkurv, der inviterer til at dykke ned i et nyt strikkeprojekt som gæst.

Du kan udnytte belysning til den hyggelige fordel, ved både at have loftslamper, skrivebordslamper og standerlamper. De kan sammen bidrage til et dejligt, oplyst rum, og som separate lyskilder, kan de hjælpe med at give den helt rette stemning. Af samme grund, skal du også sørge for at have hyggelige gardiner hængt op i dine vinduer. Du vil kunne lukke lys ind eller ude, og nyde synet af de smukke gardiner enten indramme vinduet eller skjule verden udenfor.

Øverst på formularen

Nederst på formularenSpar op til 80% med Valby deals


Læsertilbud